Girls Forward heeft een eigen meiden methodiek ontwikkelt

Girls Forward focust zich op persoonlijke ontwikkeling en inspirereert naar groei door middel van onze methodiek

Visie: Onze visie is om meiden kennis en vaardigheden mee te geven die zij voor de toekomst nodig hebben. We informeren de meiden op alle leefgebieden en laten hen kennis maken met mogelijkheden op het gebied van kunst en cultuur, scholing, sport, voeding, anatomie, identiteit, beroepen en nog veel meer van wat de wereld te bieden heeft. In tegenstelling tot het reguliere jongerenwerk waarbij er een vrije inloop wordt aangeboden en er vooral gefocust wordt op talentontwikkeling, staat bij Girls Forward elke activiteit voor leren en ontdekken en wordt er methodisch gewerkt aan de ontwikkeling en groei van meiden

Methodiek: Aan de hand van onze ervaringen hebben we 2 methodieken ontwikkeld inclusief werkboek voor de meiden voor elk van onze programma's: Girls Night en Healthy Girls.

Impactmeting: Girls Forward doet elk jaar een impactonderzoek om inzicht te krijgen op de impact die wij en onze methodiek waar wij mee werken maken op de meiden. Onze impactmeeting bestaat uit een nulmeting, tussenmeting en eindmeting, waarbij we gebruik maken van surveys, focus groepen en interviews. 

Interesse: Ben jij ook geinteresseerd in de Girls Forward methodiek, werkboekjes, stuur ons een email op zaitoon@girlsforward.com en kunnen je dan meer informatie geven en met elkaar in gesprek gaan hierover.

Girls Night Methodiek

Healthy Girls Methodiek

Girls Forward heeft als doel om jonge meiden in hun kracht te zetten door het vergroten van hun zelfredzaamheid, netwerk en hun talentontwikkeling. Binnen het Girls Night programma worden wekelijks verschillende activiteiten aan meiden tussen de 12 en 20 jaar oud geboden. Binnen het programma worden zes hoofdthema’s gehanteerd

1. Healthy Girls, 2. My Identity, 3. Me, Myself & I, 4. Girls Care, 5. My Future, 6. Performing. 

Het huidge curriculum is ontwikkeld op basis van een impactmeting, eerder toegepaste sessies en imput van de meiden van Girls Forward zelf.

Het curriuclum voor het Girls Night programma is samengesteld uit 25 sessies, verdeeld over de zes thema’s, die jouw als coach en/of trainer zullen helpen om het programma op de best mogelijke manier te implementeren. 

Healthy girls is een programma dat ontwikkeld is voor meiden van 12 tot en met 18 jaar, maar kan ook worden ingezet bij andere leeftijdsgroepen.  Het doel van het programma is om meiden door middel van sport in hun kracht te zetten. Er wordt gewerkt aan motorische ontwikkeling, maar de sportactiviteiten worden grotendeels gebruikt als middel tot persoonlijke ontwikkeling. De thema's van het curriculum voor het Healthy Girls zijn:

1. My Confidence 2. My Self-Love 3. My Body 4. My Power 5. My Power 6. My Future 

Het curriculum voor het Healthy Girls programma bestaat uit 18 sessies 3 per thema en een extra bijlage met energizers. Deze thema’s en sessies geven een leidraad voor jou als coach om het programma uit te voeren. Je bent daarin natuurlijk vrij om activiteiten over te slaan, activiteiten toe te voegen of de volgorde van de thema’s aan te passen. Je kan variatie aanbrengen in de verschillende sporten binnen het curriculum. Ook kan je differentieren met oefeningen met + kan je oefeningen meer uitdagend maken.

Girls Night Werkboek - Know your power

Bestel

Healthy Girls Werkboek - Discover your strengths

Bestel

Dit werkboek is ontstaan door het 'Girls Night' programma van Girls Forward. Het programma is ontwikkeld voor meiden, waarbij de focus ligt op empowerment, netwerk verbreden en talentontwikkeling. 

In dit werkboek staan Wekelijkse challenges gefocust op: Routine, Mindfulness, Zelf-liefde, Ontwikkeling, Oriëntatie

Deze uitdagingen zullen helpen om meer stil te staan bij wie je bent, wat je wilt en kunt. Uitdagingen die jou steeds weer iets meer uit jouw comfortzone halen.

Productinformatie

Details

Aantal pagina’s: 64

Bindwijze: ringband

Afmeting: A5

(let op: de afbeelding komt niet overeen met het origineel)

Dit werkboek is ontstaan door het 'Healthy girls' leiderschapsprogramma van Girls Forward. Het programma is ontwikkeld voor meiden, waarbij sport als middel wordt gebruikt om competenties en life skills aan te leren. 

In dit werkboek staan Wekelijkse challenges gefocust op: Routine, Mindfulness, Zelf-liefde, Ontwikkeling, Oriëntatie

Deze uitdagingen zullen helpen om meer stil te staan bij wie je bent, wat je wilt en kunt. Uitdagingen die jou steeds weer iets meer uit jouw comfortzone halen.

Productinformatie

Details

Aantal pagina’s: 150

Bindwijze: ringband

Afmeting: A5

(let op: de afbeelding komt niet overeen met het origineel)