Groepsactiviteiten

 

Op basis van de behoefte van de meiden maken wij om de drie maanden een nieuw programma. Je kunt denken aan thema’s zoals Gezondheid & Sport, Cultuur & Identiteit, Theater & Performance en avonden voor girlstalk. Wij zijn ons ervan bewust dat tienermeiden al zoveel moeten op school, stage, werk en thuis. Daarom houden wij de activiteiten zo leuk en kort mogelijk en sluiten de avond af met een diner en muziek. Wij werken graag met rolmodellen en ervaringsdeskundige die de jonge meiden weten te inspireren en op een ludieke wijzen levenslessen meegeven.


 

Evenementen

Jaarlijks zijn er verschillende kleine en grote evenementen voor en door meiden georganiseerd. 

Voor Meiden: We willen meiden een platform geven om hun talenten te ontdekken, nieuwe meiden te ontmoeten en vooral fun te hebben! Denk hierbij aan, teambuilding, talentshows, culture street food markets en bootcamps. 

Door Meiden:We organiseren samen met meiden evenementen voor meiden inclusief vrienden, familie, buurgenoten en samenwerkingspartners. Dit zijn vaak grotere evenementen, van 30-100 mensen, waarbij de meiden in de organisatie zitten van het event, on stage en backstage. Voorbeelden van evenementen zijn: buurt diners, performance events en buurtgenoten met hun skills in het zonnetje zetten. We proberen de meiden een platform te bieden hun talenten te laten zien, en dit te tonen aan hun naasten. Verder willen we ze graag in contact te brengen met de buurt, en laten ervaren hoe het is om wat terug te doen voor de maatschappij.

 


 

Individuele Coaching

Wij geven jou graag advies of helpen je bij het behalen van jouw doelen. Dit kan hulp zijn bij het aanmelden voor een opleiding, bijbaan of een stageplek. Ook als je ergens mee zit, bijvoorbeeld ruzie met je vriend/vriendinnen of spanningen thuis, dan kun je ook bij ons terecht voor een luisterend oor. Dit kan gewoon op een plek waar jij je comfy voelt. Bijvoorbeeld in een cafe of een plein, als jij je er maar prettig bij voelt, daar gaat het om. 

Onze werkwijze

Binnen Girls Forward werken we op een laagdrempelige manier, er is een inloop waar alle meiden welkom zijn, waarbij de focus ligt op meiden vanaf 14 tot en met 20 jaar. In het bieden van activiteiten richten wij ons op preventief werken en workshops op vaardigheden, persoonlijke groei en taboeonderwerpen. Wanneer hulpverlening nodig is verwijzen we door naar onze samenwerkingspartners. 
Ons doel is om, zelfredzaamheid te vergroten, netwerk te vergroten en talentontwikkeling.

Onze werkwijze is gebaseerd op Theory U, waarbij je eerste het diepe in duikt, om vervolgens duidelijk te krijgen wat je echt wilt. Elementen die hierbij belangrijk zijn; Denken, voelen en willen.

De 4 focus gebieden die wij hanteren zijn van Stephen Covey - hoe je balans in je leven kan krijgen.
- Fysiek: Sport, gezond eten, stress management
- Sociaal: Empathie, synergie zoeken (samenwerken), veiligheid
- Mentaal: Lezen, visualiseren, plannen en schrijven
- Spiritueel: meditatie, studie, commitment