Meerdere programma's, voor elk meisje iets dat past

Bij Girls Forward hebben we verschillende programma's. Onze workshops en activiteiten zijn ingedeeld in meerdere thema’s:

Healthy Girls

My confidence, My self love, My body, My power, My skills and talents en My future 

Girls Night

My Identity, Me, Myself & I, Performance, Girls Care en My future. Soms hebben we ook een Girls Talk avond, die vooral bekend staat als chill avond. 

Lees hieronder meer over onze programma's. Kom jij een van de dagen een keertje meekijken?

 


Girls keep

Moving

Girls keep moving

(10-12 jaar)

Sumatraplantsoen 15, 1095 HW Amsterdam

Girls keep moving is een programma dat ontwikkeld is door een samenwerking tussen Team sportservice Amsterdam, Gemeente Amsterdam en Girls Forward. In Amsterdam Oost wordt de pilot uitgevoerd in samenwerking met Girls Forward. Het programma is voor meiden van 8 tot en met 12 jaar met het doel ze in hun kracht te zetten door middel van sport. Een aanbod van activiteiten die afgestemd zijn op de belevingswereld van de deelnemende meiden en het vinden van een plek in de maatschappij.

   Het curriculum is samengesteld uit 16 sessies die je als coach en/of trainer zullen helpen om het programma op de best mogelijke manier te implementeren. Na de sessie uit dit curriculum gaan we 45 minuten sporten met de meiden. De bedoeling is om na elke sessie een andere sport aan te bieden. Zo kunnen de meiden kennis maken met verschillende sporten en eventueel doorstromen naar een passend sportaanbod.

Healthy

Girls

Healthy Girls (12-15 jaar)

Metis Montessori College - Tweede Oosterparkstraat 33, 1091 HV Amsterdam

Het Healthy Girls Leadership programma is een programma ontwikkeld voor jonge meiden van 12 tot en met 15 jaar ism Women Win. Sport wordt als middel gebruikt om competenties en life skills aan te leren. Wij geloven in inner beauty 'je mooi voelen van buiten, begint vanuit binnen'. De sportactiviteiten zijn voor en door meiden, je kunt dan denken aan zaalvoetbal voor en door meiden, basketbal, kickboksen, dansen en nog veel meer sporten.

De methodiek die gebruikt wordt om de meiden in hun kracht te zetten in het Healthy Girls programma zijn inhoudelijke sessies geïntegreerd met sport. De inhoudelijke sessies komen vanuit het leiderschapsmodel van Women Win waarin leiderschap wordt gedefinieerd aan de hand van competenties.

Healthy

Girls

Healthy Girls (16+)

Bankastraat 18, 1094 ED Amsterdam

Het Healthy Girls Leadership programma is een programma ontwikkeld voor meiden van 16 jaar en ouder ism Women Win. Het verschil tussen de Healthy Girls groep 12-15 en 16+ is dat er bij de 16+ groep dieper op onderwerpen wordt ingegaan en er worden topics behandeld die passen bij de leeftijdscategorie.

Sport wordt als middel gebruikt om competenties en life skills aan te leren. Wij geloven in inner beauty 'je mooi voelen van buiten, begint vanuit binnen'. De sportactiviteiten zijn voor en door meiden, je kunt dan denken aan zaalvoetbal voor en door meiden, basketbal, kickboksen, dansen en nog veel meer sporten.

De methodiek die gebruikt wordt om de meiden in hun kracht te zetten in het Healthy Girls programma zijn inhoudelijke sessies geïntegreerd met sport. De inhoudelijke sessies komen vanuit het leiderschapsmodel van Women Win waarin leiderschap wordt gedefinieerd aan de hand van competenties.

Girls

Night

Kom erachter wat jouw kwaliteiten, vaardigheden, en talenten zijn!

Ed Pelsterpark 8, 1087 EJ Amsterdam

Programma gericht op empowerment van meiden, waarbij elke week een andere thema wordt behandeld (Healthy Girls, Identity, Me, Myself & I, Performance, Girls Care, My Future) doormiddel van inzetten van rolmodellen en ervaringsdeskundigen die de meiden weten te inspireren en levenslessen meegeven. Dit is ons signature programma wat we sinds 2014 al aanbieden, het slaat nog steeds aan we hebben in 2021 onze methodiek op papier gezet met 24 modules en werkboekje voor de meiden. Gemiddeld hebben we 40 workshops per jaar met een bereik van 20-30 meiden.

Fashion and

mindset

Fashion and mindset KNAP-R!

Zomerprogramma in samenwerking met Karima Ahmadouch van Alwan Styling

 Het project KNAP-R! is een cursus van 5 bijeenkomsten, en 3 challenge weken (elke week een  opdracht die de dames moeten filmen en sturen naar de cursusleiding). Het is een cursus waarin  fashion en een positieve mindset centraal staan. De rode draad vormt het hier en nu en je eigen  toekomst. Een cursus waarin meiden nog bewuster worden gemaakt van hun eigen kwaliteiten (binnenkant) maar ook bewuster worden gemaakt van het effect van hun verschijning  (buitenkant), voorkomen en gedrag en zichzelf presenteren. Helemaal als dit presenteren  belangrijke momenten betreft zoals bijv. een stagebezoek, sollicitatiegesprek of het bezoeken  van een netwerkbijeenkomst. 

Move

Forward

Move Forward

Individuele coaching

Move Forward is een coachings traject waar wij doormiddel van individuele coaching meiden een luisterend oor bieden, het gevoel geven dat zij gehoord worden, sociaal isolement doorbreken, de meiden meer in hun kracht zetten, werken aan zelfvertrouwen en zelfredzaamheid, jongeren motiveren om elkaar te motiveren, en mentale weerbaarheid vergroten.

Het coaching traject ziet er als volgt uit:

Coaching 1 - Kennismaking

Coaching 2 - Activiteit

Coaching 3 - Next steps