Wie zijn wij?

 • Zaitoon
  Zaitoon
  "When women support each other, incredible things happen"
  Ik geloof dat meiden alles kunnen bereiken wat ze graag willen als ze in zichzelf geloven en de juiste support krijgen.  Meiden kunnen elkaar verder helpen, inspireren, empoweren met hun eigen levensverhalen. Girls Forward helpt meiden hun talenten te ontdekken, zichzelf kunnen en durven zijn en het beste uit zichzelf te halen. Vanuit mijn rol als founder en directeur kijk ik naar wat jij graag wilt bereiken en hoe we samen jou kunnen helpen groeien om je doelen te kunnen behalen. Niks is onmogelijk, en het begint bij het geloven in jezelf en je eigen talenten!
 • Soumaya
  Soumaya
  "De herinnering die je later wilt hebben
  moet je nu maken"
  Ik vind het belangrijk om jongeren te laten zien dat zij waardevol zijn voor het bouwen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Iedereen is bijzonder op zijn eigen unieke manier. Soms moeten we een beetje geprikkeld worden om te zien wat er allemaal leeft op de wereld. Girls Forward helpt jongeren letterlijk vooruit door ze kennis te laten maken met hun ware ‘ik’. Tijdens deze ontdekkingsreis leren jonge, talentvolle meiden hun kwaliteiten kennen en deze in te zetten vanuit bepaalde rollen in hun leven. Vanuit mijn rol als jongerencoach kan ik jou helpen door mee te denken over wat jij nodig hebt om door te kunnen gaan!

De Meiden

Wij geloven erin dat iedereen ergens goed in is. De meiden van Girls Forward zijn fun, uniek en getalenteerd. Door diversiteit aan achtergronden, karakters en talenten blijven we elkaar verassen en inspireren. Middels activiteiten komen deze talenten tevoorschijn en helpen wij hen om hier mee door te gaan.

 

 “Believe in yourself, because we believe in you, everyone is talented in their own way”

 

Girls Forward is een gezellige plek en brengt meiden uit de buurt bij elkaar. Ik kom zelf uit de buurt en kom al vier jaar op de meideninloop. Ik kom er om gezellig te kletsen met mijn vriendinnen en ik doe ook mee met de leuke en leerzame workshops die wekelijks worden gegeven. Wat ik vooral heb geleerd is om assertiever te zijn en om mijn grenzen beter aan te geven, vooral bij vrienden.

- Sammiya Lourens, 19

Hoe is Girls Forward ontstaan?

In de zomer van 2014 waren we in de buurt bezig om te kijken hoe we de buurt meer in verbinding met elkaar kunnen brengen. Zo zijn we een in contact gekomen met een jong Ijburgs meisje dat haar wens uitsprak voor een plek voor meiden in de wijk. Dit hebben we toen gelijk met netwerkpartners opgepakt en zijn een maand later begonnen met het aanbieden van een meideninloop in een jongerencentrum aan het strand op Ijburg. De gezelligheid heeft zich vermenigvuldigd met nieuwe leuke bijzondere meisjes uit Ijburg. 

Wij hebben samen gezorgd voor een veilige en fijn thuisgevoel waar de meiden zichzelf kunnen zijn en kunnen praten over dingen die ze bezighouden. Aan de hand van de onderwerpen die naar voren zijn gekomen tijdens de meidenavonden hebben wij samen met de meiden een programma gemaakt met daarin leerzame thema’s en leuke evenementen. Daarin hebben wij partnerorganisaties uit de wijk meegenomen, zodat meiden bijvoorbeeld makkelijker aan werk kunnen komen of gratis kunnen sporten. 

 

Wat de meiden de afgelopen jaren zoal hebben gedaan is bijvoorbeeld het koken voor de buurt tijdens Bevrijdingsdag, vrijwillig griezels spelen tijdens Halloween avonden, en meegedaan aan de fototentoonstelling Our Grid/ Growing between the lines. 

Nu vier jaar later is Girls Forward onmisbaar in de buurt!