Ontstaan Girls Forward

In Augustus 2014 heeft Zaitoon Shah Girls Forward opgericht. Lees hieronder het verhaal hoe het begonnen is:

In Juni 2014 was Zaitoon  in de buurt van Ijburg bezig met organisatie Inkr8 om te kijken hoe ze de buurt meer in verbinding met elkaar kunnen brengen. Zo is ze in contact gekomen met Leila die haar wens uitsprak voor een plek voor meiden in de wijk. Zaitoon werkte als sinds 2010 als meidenwerker en dit  heeft ze toen gelijk met netwerkpartners opgepakt en in Augustus 2014 heeft ze Girls Foward opgericht, ze begon met het aanbieden van een meideninloop in een jongerencentrum aan het strand op Ijburg. De gezelligheid heeft zich vermenigvuldigd met nieuwe leuke bijzondere meisjes uit Ijburg. 

De intentie was om een veilige en fijn thuisgevoel waar de meiden zichzelf kunnen zijn en kunnen praten over dingen die ze bezighouden. Met als purpose om echt te luisteren naar de behoefte van de meiden en een plek aan te bieden waar meiden lifeskills kunnen leren en persoonlijk kunnen groeien. Vanaf het begin wordt er gewerkt met thema's (Healthy Girls, Identity, Me Myself & I en Performance) gebaseerd op  onderwerpen die relevant zijn voor de meiden. Samenwerking staat centraal in onze werkwijze, met andere (preventieve) jongeren organisaties, hulpverleners en lokale organisaties. 

  • Zaitoon Shah
    Zaitoon Shah
    Founder & Zakelijk Leider
    Zaitoon is een creatieve, gepassioneerde en ervaren sociale ondernemer & coach. Ze gunt alle meiden een plek waar ze hun talenten kunnen ontdekken,  dromen kunnen waarmaken en hierbij zichzelf kunnen zijn.  In 2014 heeft ze Girls Forward opgericht, en sinds 2008 werkt ze al met meiden.

Girls Foward is over de afgelopen jaren enorm gegroeid, met uitbreiding van ons team, maar ook met nieuwe programma's in verschillende stadsdelen en buurten in Amsterdam

- Healthy Girls: Leiderschapsprogramma gericht op leren van lifeskills en competenties door midddel van sport) voor verschillende leeftijden 12-15, 16+
- Move Foward, gericht op individuele coaching voor meiden 
- Girls Keep Moving: Lifeskills en competenties leren dmv sport voor 10-12 jaar 
- Events: Moeder Dochter dagen, Meiden Events, Iftar verbindings avonden
- Midzomer Mokum: Programma's voor meiden tijdens de zomer

Girls Foward heeftt een aantal extra thema's toegevoegd waar vanuit de meiden behoefte aan was
- Girls Care: gericht op jonge mantelzorgers
- My Future (ondersteuning op het gebied van werk, studie, stages)

Inmiddels is Girls Forward onmisbaar in Amsterdam!  

 

De Meiden

Wij geloven erin dat iedereen ergens goed in is. De meiden van Girls Forward zijn fun, uniek en getalenteerd. Door diversiteit aan achtergronden, karakters en talenten blijven we elkaar verassen en inspireren. Middels activiteiten komen deze talenten tevoorschijn en helpen wij hen om hier mee door te gaan.

 

 “Believe in yourself, because we believe in you, everyone is talented in their own way”

 

Girls Forward is een gezellige plek en brengt meiden uit de buurt bij elkaar. Ik kom zelf uit de buurt en kom al vier jaar op de meideninloop. Ik kom er om gezellig te kletsen met mijn vriendinnen en ik doe ook mee met de leuke en leerzame workshops die wekelijks worden gegeven. Wat ik vooral heb geleerd is om assertiever te zijn en om mijn grenzen beter aan te geven, vooral bij vrienden.

- Sammiya Lourens, 19