Groepsactiviteiten

 

Op basis van de behoefte van de meiden maken wij om de drie maanden een nieuw programma. Je kunt denken aan thema’s zoals Gezondheid & Sport, Cultuur & Identiteit, Theater & Performance en avonden voor girlstalk. Wij zijn ons ervan bewust dat tienermeiden al zoveel moeten op school, stage, werk en thuis. Daarom houden wij de activiteiten zo leuk en kort mogelijk en sluiten de avond af met een diner en muziek. Wij werken graag met rolmodellen en ervaringsdeskundige die de jonge meiden weten te inspireren en op een ludieke wijzen levenslessen meegeven.


 

Evenementen

Jaarlijks zijn er verschillende kleine en grote evenementen voor en door meiden georganiseerd. 

Voor Meiden: We willen meiden een platform geven om hun talenten te ontdekken, nieuwe meiden te ontmoeten en vooral fun te hebben! Denk hierbij aan, teambuilding, talentshows, culture street food markets en bootcamps. 

Door Meiden: We organiseren samen met meiden evenementen voor meiden inclusief vrienden, familie, buurgenoten en samenwerkingspartners. Dit zijn vaak grotere evenementen, van 30-100 mensen, waarbij de meiden in de organisatie zitten van het event, on stage en backstage. Voorbeelden van evenementen zijn: buurt diners, performance events en buurtgenoten met hun skills in het zonnetje zetten. We proberen de meiden een platform te bieden hun talenten te laten zien, en dit te tonen aan hun naasten. Verder willen we ze graag in contact te brengen met de buurt, en laten ervaren hoe het is om wat terug te doen voor de maatschappij.

 


 

Individuele Coaching

Wij geven jou graag advies of helpen je bij het behalen van jouw doelen. Dit kan hulp zijn bij het aanmelden voor een opleiding, bijbaan of een stageplek. Ook als je ergens mee zit, bijvoorbeeld ruzie met je vriend/vriendinnen of spanningen thuis, dan kun je ook bij ons terecht voor een luisterend oor. Dit kan gewoon op een plek waar jij je comfy voelt. Bijvoorbeeld in een cafe of een plein, als jij je er maar prettig bij voelt, daar gaat het om. 


Op jouw school

Girls Forward bij jou op school, dat kan. Wij maken een customized programma voor meiden tussen de 10-23 jaar, afhankelijk van behoeftes en thema's die op dat moment spelen. Dit kan voor ons Girls Night of Healthy Girls programma, of voor een event over een bepaald thema worden georganiseerd.

Healthy Girls programma, ligt de focus op life skills ontwikkelen dmv sporten, en werken we aan de volgende thema's: 1. My Confidence 2. My Self-Love 3. My Body 4. My Power 5. My Skills and talents 6. My Future

Girls Night programma, ligt de focus op empowerment sessies waar we meiden in hun kracht zetten, en werken we met de volgende thema's: 1. Healthy Girls, 2. My Identity, 3. Me, Myself & I, 4. Girls Care, 5. My Future, 6. Performing.

Event voor meiden, we kijken naar wat er op dit moment speelt als thema onder de jongeren en zorgen voor een interactief evenement samen, voor en door jongeren.

Ben jij ook geinteresseerd in de Girls Forward programma's bij jou op school, stuur ons een email op zaitoon@girlsforward.com en kunnen je dan meer informatie geven en met elkaar in gesprek gaan hierover.


Girls Forward methodiek

Girls Forward heeft een eigen meiden methodiek ontwikkelt. Onze visie is om meiden kennis en vaardigheden mee te geven die zij voor de toekomst nodig hebben. We informeren de meiden op alle leefgebieden en laten hen kennis maken met mogelijkheden op het gebied van kunst en cultuur, scholing, sport, voeding, anatomie, identiteit, beroepen en nog veel meer van wat de wereld te bieden heeft. In tegenstelling tot het reguliere jongerenwerk waarbij er een vrije inloop wordt aangeboden en er vooral gefocust wordt op talentontwikkeling, staat bij Girls Forward elke activiteit voor leren en ontdekken en wordt er methodisch gewerkt aan de ontwikkeling en groei van meiden. Aan de hand van onze ervaringen hebben we 2 methodieken ontwikkeld inclusief werkboek voor de meiden voor elk van onze programma's: Girls Night en Healthy Girls.

Ben jij ook geinteresseerd in de Girls Forward methodiek, werkboekjes, stuur ons een email op zaitoon@girlsforward.com en kunnen je dan meer informatie geven en met elkaar in gesprek gaan hierover