Hoe werkt het?
Je begint met het downloaden van de app op je telefoon en logt in met Google, e-mail of TikTok. Vervolgens stel je een naam en profielfoto in. Om contact te leggen met je vrienden, deel je jouw persoonlijke Ten Ten-PIN of geef je de app toegang tot je contacten.

Om te praten, swipe je naar het profiel van een vriend en druk je op de grote ronde knop. Je stem wordt dan direct gehoord, zelfs als het telefoonscherm vergrendeld is. Maar geen zorgen, je kunt ervoor kiezen om iemand tijdelijk niet te horen of iedereen te dempen.

Is Ten Ten veilig?
Aangezien de app nog relatief nieuw is, is het moeilijk om iets te zeggen over de betrouwbaarheid ervan. Wel is het opvallend dat de app veel informatie nodig heeft, zoals toegang tot je contacten en microfoon. Volgens de gebruikersvoorwaarden hebben de makers zelfs het recht om alles wat je uploadt te kopiëren, openbaar te maken en te verkopen, inclusief je naam. Daarnaast kun je inloggen bij Ten Ten via TikTok, wat vragen kan oproepen over de veiligheid, gezien de twijfels of TikTok persoonsgegevens naar de Chinese overheid stuurt.

Let op, jongerenwerkers!
Houd je jongeren goed in de gaten en informeer ze over deze nieuwe app. Het kan altijd nuttig zijn om hier een bijeenkomst over te organiseren om bewustzijn te creëren en vragen te beantwoorden.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 − twee =