Sport kan een krachtig middel zijn in het leven van een meisje. Toch stopt wereldwijd 45% van de tienermeisjes met sporten – tweemaal zoveel als jongens – vanwege een laag zelfvertrouwen.

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Girls Forward samenwerkt met Nike en Dove om het “Body Confident Sport” programma te implementeren in het Healthy Girls programma. Girls Forward is als een van de eerste organisaties in Nederland geselecteerd om het programma te lanceren.

Het Body Confident Sport programma, een samenwerking tussen Dove en Nike, heeft als doel het probleem van een laag zelfvertrouwen aan te pakken, wat wordt geïdentificeerd als de belangrijkste reden waarom meisjes stoppen met sporten. In een driejarige samenwerking met experts, de input van meisjes en coaches uit zes landen, is een evidence-based programma ontwikkeld om het lichaamsvertrouwen van meisjes in de sport te versterken. 11, 18 en 25 juni gaan wij tijdens het Healthy Girls programma deze sessies aanbieden voor de meiden, hier behandelen we verschillende aspecten, waaronder lichaamstaal in de sport, begrip van de ervaringen van het lichaam in de sport, en het bevorderen van een positieve relatie met het lichaam tijdens sport.

Ken je iemand die graag wilt mee doen? Mail naar info@girlsforward.com

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vier =