Iets bijdragen 

Het allermooiste aan geven, is dat je een ander blij maakt. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren, maar die lach op iemands gezicht en oprechte dankbaarheid is veel waard. 

Leren 

Bij organisaties als Careibu kan je een buddy worden van oudere, eenzame mensen. Dat is niet alleen gezellig, maar er zijn ook mensen die bijvoorbeeld hun hele leven gitaar spelen en die kennis graag doorgeven. Zo hebben zij een maatje, en jij een nieuwe gitaardocent. Daarnaast kan je ook computerles geven aan ouderen, zo ontwikkel jij je eigen skills terwijl je het doorgeeft aan anderen. In bijvoorbeeld andere buddy organisaties ontmoet je iemand die Nederlands wil leren en daarvoor in ruil hun eigen moedertaal aan jou leert. Ook op die manier heb je een waardevolle uitwisseling aan kennis.

CV

Uiteindelijk is een groot voordeel van vrijwilligers werk ook dat je ervaring op kan doen voor eventueel later werk. Als je in de zorg wilt werken, psychologie of lesgeven bijvoorbeeld, kan wat werk met kinderen of juist ouderen erg handig zijn. 

Soms is klein al groot

Niet Iedereen heeft tijd of energie om vrijwilligerswerk te doen. Je kan met “kleine” gebaren ook al heel veel betekenen voor iemand anders. Zo kan je op bezoek gaan bij een buurvrouw die zich eenzaam voelt, of een zelfgemaakte Nieuwjaars kaart maken voor je grootouders. We nemen soms onze naasten voor lief en deze maanden zijn een goed moment om daar extra bewust van te zijn.

Kortom, heb de mensen in je omgeving lief en merk hoeveel liefde je daarvoor terugkrijgt. 


Tips (betaald) vrijwilligerswerk

https://www.doemeemetmdt.nl/

https://uwcomputerstudent.nl/werken-bij/

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =