๐Ÿ“ฃ Het Verwey-Jonker Instituut heeft bij Girls Forward een onderzoek uitgevoerd over hoe Amsterdamse professionals die werken in de leefwereld van jongeren (wijk, school, online) bij hen aansluiten, vragen herkennen en naar boven halen en erin slagen jongeren goed te ondersteunen, in samenwerking met andere partijen om hen heen. In dit rapport wordt er dieper ingegaan op de wijze waarop dit gebeurt bij Girls Forward.

Vanaf hun 16e jaar komen er vaak nieuwe vragen op bij jongeren, en die bespreken ze niet altijd makkelijk met hun ouders. Ze staan voor nieuwe uitdagingen op gebieden zoals geld, relaties en middelengebruik. Vooral jongeren in kwetsbare situaties vertellen niet snel wat hen dwarszit, en de drempel om hulp te zoeken is hoog. Ze kunnen zich schamen of bang zijn om als een ‘probleemgeval’ gezien te worden. Als gevolg hiervan krijgen ze niet altijd de broodnodige adviezen en hulp, of te laat.

Dit onderzoek laat zien hoe organisaties in de wijk en op school, die dichtbij kwetsbare jongeren staan, een cruciale rol kunnen spelen. Aan de hand van voorbeeldpraktijken wordt onderzocht hoe zij samenwerken met professionals in Ouder- en Kindteams en specialistische hulpverleners.

Ben je benieuwd naar het onderzoek? Klik dan snel op de link voor het volledige rapport. ๐Ÿ“‘๐Ÿ’ก

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + dertien =