Netwerken

Waar je ook bent, er valt altijd wat te leren van de mensen om je heen. Zelf wil ik bijvoorbeeld seksuoloog worden en wanneer ik daar met mensen over praat, hebben ze altijd wel een goede tip/kennis die mij weer verder kan brengen. Door de jaren heen heb ik zo veel nieuwe dingen leren kennen en merk ik dat netwerken echt een skill is. Dat wil ik graag in deze blog met jullie delen.

Praten praten praten

Wees niet bang om je doelen en dromen te delen. Wanneer je op een verjaardag bent, familie bijeenkomst, op je werk of in de klas, start een leuk gesprek over wat je belangrijk vind. Zo zijn de mensen om je heen op de hoogte van jouw plannen. Zelf als ze op dat moment niks voor je kunnen betekenen, denken ze een andere keer wél aan jou. Als je graag in een restaurant wilt werken, begin dan eens een gesprek met iemand die in de horeca werkt. Leer het team kennen, toon interesse en vraag of ze toevallig mensen zoeken. Werkgevers houden van initiatief.

Initiatief

Het kan spannend zijn om iemand aan te spreken en iets voor te stellen, maar laat dat je niet tegenhouden. Wanneer je een tof idee hebt, maar het niet samen kan uitwerken, vorm dan een team met mensen die jou inspireren. Misschien wil je graag een Youtube kanaal beginnen en vind je het creatieve denken geweldig, maar camera werk vreselijk. Zoek iemand op die jou kan helpen met de dingen waar je minder goed in bent.

zelfvertrouwen

Jouw kijk en kennis zijn uniek, vertrouw daar ook op. Durf ruimte in te nemen en jouw mening te delen. 

Kortom, laat jezelf horen, jouw stem en skills zijn belangrijk. Wees niet bang om op mensen af te stappen, een dm te sturen, een email of zelfs een linkedin verzoek. Mensen vinden het juist leuk als je interesse toont en je ideeën deelt. Shine bright!


Linkjes

https://www.bedrock.nl/-tips/netwerken

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 18 =