Back to school

Voor veel van ons is het weer tijd om naar school te gaan, of misschien ben je al begonnen. Ondanks de niet-zo-zomerse sferen hier in Nederland, zit ik zelf nog diep in de vakantie mood. Dat is helaas niet zo productief als je vroeg op school moet zijn en huiswerk af moet maken. Of je nou aan een nieuwe opleiding begint, een nieuwe school, een nieuw jaar of misschien een vaster ritme op wilt zoeken na het zomerseizoen, lees dan deze blog voor wat tips om wat orde en inzicht te krijgen in je nieuwe planning.

Slaap routine

Een goede nachtrust is een van de allerbelangrijkste dingen als het gaat om (mentale) gezondheid. Toch kijken we daar makkelijk overheen en zit ik zelf ook vaak tot laat in de avond nog te scrollen of een serie te kijken. Dat is meteen de makkelijkste manier om je nachtrust en ochtend beter te maken
Skip die schermen! Begin bijvoorbeeld met een half uurtje voor je gaat slapen en een half uur nadat je wakker wordt met wat schermvrije tijd.

Ontbijt is belangrijk

Haast, geen honger of geen zin, veel mensen maken excuusjes voor hun ontbijt. Toch heb je die energie nodig om goed te functioneren in de klas en op werk. Zoek online lekkere ontbijtjes of vraag anderen om hun favoriete recept. Zo maak je het leuker en makkelijker voor jezelf. Als je vaker goed ontbijt, zal je ook merken dat je lichaam meer eetlust krijgt op dat vaste moment.

Agenda/bullet journal

In het moment denk ik altijd “oohhhhh dit onthoud ik wel”… Tot ik me realiseer dat ik allerlei afspraken niet heb onthouden. Maak het allemaal makkelijker voor jezelf en koop een leuke agenda of gebruik de agenda op je telefoon/computer. Zo kan je huiswerk vooruitplannen en hoef je niet op het laatste moment te zwoegen of een leuke verjaardag te missen omdat je vergeten bent dat je moet werken.

Bewegen

Als je een druk schoolrooster hebt, betekent dat heel veel stil moeten zitten. Hier is je lichaam vaak niet zo blij mee. Loop daarom een rondje met vriendinnen in een park na school of zoek een sport uit die je leuk vindt om te doen. Als je iets simpels wilt, kan je altijd online een video zoeken voor een korte routine van 5 minuten waardoor je lichaam net iets lekkerder voelt.

Wees realistisch

Vergeet niet dat je beperkte tijd en energie hebt. School is belangrijk, maar vergeet niet te ontspannen en leuke dingen te doen. Wanneer je te veel van jezelf eist wordt het alleen maar moeilijker om al die taken te voldoen krijg je waarschijnlijk minder gedaan dan wanneer je een goede inschatting maakt van wat haalbaar is.

Waar je ook aan gaat beginnen deze september, ik hoop dat je vooral kan genieten. Als je jezelf nog moet motiveren, kan ik je ook aanraden om alle voorbereiding samen met vriendinnen te doen. Een planning maken, je agenda pimpen, boeken kaften op een creatieve manier of gewoon kletsen over met wie je in de klas komt dit jaar…


Linkjes

Slaaptips- https://pointer.kro-ncrv.nl/slechte-slaper-slaapexpert-geeft-tips-betere-nachtrust?at_medium=sl&at_campaign=kroncrv_pointer_checkt&at_platform=google&at_creation=zoek&gclid=Cj0KCQjw9MCnBhCYARIsAB1WQVWoRymW5gemnwDf2GjkaNqlpU8PLYVuk5sDlcqLy0NmbFfGV3cJ6-QaAgI2EALw_wcB

Plannen? Probeer een bullet journal – https://www.flowmagazine.nl/slow-life/diy/bullet-journal-wat-is-het-en-hoe-gebruik-je-het.html?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl

@zallibhai heeft tips over maaltijden en korte workouts

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 5 =