De zomer, plakkerig, zonnig en een paar weken helemaal vrij van school. Ik kijk er altijd enorm naar uit, maar het kan ook een onzekere of zelfs stressvolle tijd zijn. Ik heb wel is een middag op het strand geskipt met vriendinnen omdat ik onzeker was over mijn lichaam of me onveilig gevoeld in de stad in mijn zomerse outfit. Ik wens iedereen juist een fijne zomer waar je volop kan genieten, dus hierbij wat tips voor de komende maanden.

Onzekerheden

Helaas is er nog altijd druk om er op een bepaalde manier uit te zien, zeker in de zomer. De welbekende “summerbody” wordt al rond april genoemd als reden om meer te sporten of te diëten.

Jouw lijf, is een summerbody zonder dat je maar iets hoeft te veranderen!

Laat onzekerheden niet jouw zomer bepalen en praat erover als je merkt dat dit toch gebeurt. Een fijne dag op het strand is zoveel meer waard dan het tellen van calorieën of scheren tot je allemaal irritaties hebt. Al die sproeten en haren en littekens en vormen zijn onderdeel van jouw lijf en jouw verhaal.

Fomo

In de zomer gebeurt er vanalles; vakantie, feestjes, festivals, picknicks dagtripjes en ga zo maar door. De meeste van die dingen kosten geld en iedereen heeft daardoor andere mogelijkheden. Wees je hiervan bewust in de vriendengroep, en houd elkaar een beetje in de gaten. Stel ook voor om gezellig te wandelen in het park en maak afspraken over budget als je samen op vakantie gaat. Probeer jezelf en je eigen planning niet teveel te vergelijken met die van anderen. Misschien zie je allerlei leuke foto’s op Insta voorbijkomen en baal je, dat is oké. Focus op je eigen plezier en geniet van wat er mogelijk is in jouw omstandigheden.

Kleding

Wat je ook aan hebt, jij bent niet verantwoordelijk voor de gevoelens van anderen daarover. Er is mij wel is verteld dat ik geen topje met blote schouders mocht dragen omdat “dat de jongens in de klas zou afleiden”… oneerlijk. Draag outfits waar jij je goed, comfortabel en veilig in voelt. Laat je niet vertellen dat je “ergens om vraagt” omdat je een luchtige jurk aan hebt getrokken. Intimidatie is niet oké en ik hoop ook vooral dat je ongestoord deze zomer door kan komen.

Kortom, wees jezelf en focus op een zomer waar jij blij van wordt. Iedereen heeft andere wensen, grenzen, middelen en onzekerheden, wees je daarvan bewust en kies je eigen pad. Het is vooral een tijd om te ontspannen na het schooljaar en met vrienden en familie te genieten van de zon <3

Linkjes

Leuk om thuis te proberen : https://www.eefkooktzo.nl/15-x-ijsjes-maken/

Voor een leuke veilige zomer:
https://summeroflove.sense.info/

voor als je de stad zat bent: https://www.yourlittleblackbook.me/nl/wandelgebieden-wandeltips-omgeving-amsterdam/

activiteiten in de stad : https://indebuurt.nl/amsterdam/

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − 8 =