Goed nieuws! Wij mogen het Girls Keep Moving programma draaien op IJburg, dat speciaal ontwikkeld is om meiden tussen de 8 en 12 jaar in hun kracht te zetten door middel van sport. Na een succesvolle lancering van het programma op Basisschool Al Jawhara, zijn nu ook Basisschool De Archipel IJburg en Laterna Magica aan de beurt.

Het Girls Keep Moving programma is een samenwerking tussen Team Sportservice Amsterdam en Girls Forward, gebaseerd op het Healthy Girls Programma. Het programma biedt activiteiten die zijn afgestemd op de belevingswereld van de meiden en helpt ze bij het vinden van een plek in de maatschappij.

Het programma bestaat uit 16 sessies, waarbij de coaches en trainers worden geholpen om het programma op de beste manier te implementeren. Na elke sessie wordt er 45 minuten lang gesport, waarbij er steeds een andere sport wordt aangeboden. Op deze manier kunnen de meiden kennismaken met verschillende sporten en eventueel doorstromen naar een passend sportaanbod.

Het is fantastisch dat er nu ook op Basisschool De Archipel IJburg en Laterna Magica gestart wordt met het Girls Keep Moving programma. Meiden kunnen hierdoor op een leuke en uitdagende manier kennis maken met sport en beweging, en op die manier in hun kracht komen te staan.

Scholen:

Basisschool De Archipel IJburg,  Franz Zieglerstraat 11, 1087 HN Amsterdam

Laterna Magica, Eva Besnyöstraat 491, 1087 LG Amsterdam

Eerdere Scholen: Islamitische Basisschool Al Jawhara, Sumatraplantsoen 15, 1095 HW Amsterdam

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × twee =