Tijdens het Healthy Girls programma heeft Girls Forward bezoek gehad van Sofyan Mbarki, de wethouder van Amsterdam. Samen met de meiden, partners vanuit de gemeenten en het jongerenwerk hebben wij het thema: Mental Health behandeld, verbinding tussen fysieke en mentale gezondheid waarbij we een stellingen spel hebben gespeeld met allemaal stellingen over mental health. Verder hebben we samen gekickbokst om sterker in je schoenen te staan en te werken aan weerbaarheid. 🥊

“𝘏𝘦𝘵 𝘪𝘴 𝘮𝘰𝘰𝘪 𝘰𝘮 𝘵𝘦 𝘻𝘪𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘮𝘦𝘪𝘥𝘦𝘯 𝘶𝘪𝘵 𝘈𝘮𝘴𝘵𝘦𝘳𝘥𝘢𝘮 𝘖𝘰𝘴𝘵 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯 𝘰𝘮 𝘵𝘦 𝘴𝘱𝘰𝘳𝘵𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘥𝘪𝘦 𝘮𝘢𝘯𝘪𝘦𝘳 𝘰𝘰𝘬 𝘻𝘪𝘤𝘩𝘻𝘦𝘭𝘧 𝘭𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘬𝘦𝘯𝘯𝘦𝘯” – 𝘚𝘰𝘧𝘺𝘢𝘯 𝘔𝘣𝘢𝘳𝘬𝘪

Aanleiding: Op 10 oktober, World Mental Health Day, ging het grootste onderzoek ooit van start naar Europese jongeren die worstelen met hun geestelijke gezondheid. Een op de vier mensen wordt tijdens diens leven getroffen door mentale gezondheidsproblemen, en meer dan 75% daarvan is jonger dan 24 jaar. Uit onderzoek blijkt data sinds de corona periode er verandering teweeg zijn gebracht op het gebied van de mentale gezondheid (e5 eenzaamheid, somberheid, stress, angst), lichaamsbeweging en voeding, en rookgedrag, alcohol- en drugsgebruik.

Artikel NOS 7 Februari 2023 Niet westerse meiden vaak niet op hun gemakt op een sportclub https://nos.nl/artikel/2462863-niet-westerse-tienermeiden-vaak-niet-op-hun-gemak-op-een-sportclub

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =