Februari… de kortste maand en voor sommige mensen ook een hele spannende. Precies op de helft ligt namelijk Valentijnsdag. De druk om een lief te hebben is opeens extra voelbaar met al die hartjesbonbons in de Hema. Sommige mensen voelen dat, anderen zullen het misschien niet zo boeiend vinden. Hoe je er ook over voelt, deze blog staat in teken van liefde. Niet zomaar liefde, vriendschap. Als ik me alleen voel of het jammer vindt dat ik geen relatie heb, bedenk ik me dat ik zoveel liefde heb om te geven aan de mensen om mij heen. 

Daten

Het kan heel leuk zijn om met je vrienden op “date” te gaan. Bijvoorbeeld door extra lekker voor elkaar te koken of een uitje te verzorgen als verassing. Misschien raak je daardoor in diepere gesprekken en leer je elkaar weer een beetje meer kennen.

Een gebaar

Een random cadeau geven in bijvoorbeeld de vorm van een bosje bloemen, chocolade of een zelfgemaakt schilderijtje, is vaak alleen gereserveerd voor relaties. Maar waarom? Het is altijd leuk om iets aan iemand te geven of iets te krijgen. Een tijdje geleden had een vriendin van mij een roos meegenomen voor mij toen we elkaar zagen. Ik werd daar zo warm van, terwijl een klein gebaar is. Uiteindelijk gaat het om het gevoel dat iemand je extra in het zonnetje zet.

Geef er woorden aan

In een relatie verklaar je wat makkelijker je liefde voor iemand in woorden. In ieder geval, ik merk dat ik het dan eerder benadruk of uitspreek. Laat het je vrienden ook weten! Spreek je waardering uit, vertel ze wat je zo mooi vindt aan hun manier van zijn, geef complimenten, wees eerlijk.

Het kan natuurlijk zijn dat je jouw vrienden al heel veel liefde geeft. Super! Ik zie dat soort vriendschappen om me heen en ik heb er een paar waarbij dat vanzelf zo gaat. Mocht je dit niet hebben, dan wil ik je op het hart drukken hoe waardevol vriendschap is. Koester het.

Relaties zijn ook leuk en die liefde is anders, maar dat maakt het niet per definitie beter of belangrijker. Wanneer je het allebei hebt, vergeet dan niet die vriendin die er altijd voor je zijn. Het gebeurde mij vaak genoeg dat ik mensen opeens veel minder zag en sprak omdat ze volledig gefocust waren op hun partner. Dat de vriendschap verandert is niet gek, maar laat het niet verwateren. Kortom, Valentijnsdag is niet alleen voor romantische liefde. Liefde is overal en het kan je een geweldig warm gevoel geven <3

Linkjes

https://theeverygirl.com/15-friend-dates-that-wont-cost-you-a-ton-of-money/ – date inspo

https://www.womenshealthmag.com/nl/persoonlijke-blogs/a28298545/50-grappige-vragen-vrienden-leren-kennen/ – Als je alles al van elkaar denkt te weten

https://www.elle.be/nl/59578-diy-10-kerstcadeaus-die-je-zelf-kan-maken.html – diy cadeautje

Blog geschreven door: Chiara Jongepier

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + vier =