De december chaos

Het is donker als je naar school gaat en donker als je weer naar huis moet, de planning is overvol, er komen nog extra veel toetsen voor en na de kerstvakantie bij en dan wil je ook nog leuke kerstlooks shoppen. Het is veel. 
Elk jaar weer zie ik dat iedereen om mij heen deze periode altijd moe is. Een tijd waarbij iedereen zichzelf naar de vakantie moet slepen. In deze blogs geef ik je wat tips over self love, prioriteiten en andere thema’s om december door te komen.

Wees niet bang voor FOMO

Fear of missing out is eigenlijk altijd wel een probleem voor veel mensen. We zijn bang om coole ervaringen te missen en het geeft ons stress dat we niet overal bij kunnen zijn. Hoewel alle feestjes en kerstachtige activiteiten heel leuk zijn, is het ook overweldigend. Het kan zijn dat je door de wisseling van het weer en de donkere dagen wat minder energie hebt. Soms wil je dan het allerliefste met chocolademelk op de bank zitten en dat mag! Het is natuurlijk goed om lekker te bewegen en met vrienden erop uit te gaan, maar wees ook eerlijk naar jezelf. Je lichaam heeft genoeg rust nodig om bij te komen.

Cadeautjes

De feestdagen gaan gepaard met cadeautjes krijgen, maar ook kopen voor anderen. Als je daar niet zoveel geld voor hebt of je wilt het wat klimaat vriendelijker maken, creëer dan zelfgemaakte persoonlijke cadeautjes. DIY jampotjes en teken een leuk kaartje voor erbij, maak een kerstkrans van dingen uit de natuur, geef iemand een zelf gekookt etentje cadeau of kies iets uit de kringloop/Vinted/Marktplaats/vintage winkel. Uiteindelijk gaat het niet om wat je geeft, het gaat om de aandacht en liefde die erin is gegaan.

Feestoutfits

Maak je niet te druk over wat je aan moet doen bij verschillende feestjes en diners deze periode. Er zullen mensen zijn die allemaal nieuwe outfits kopen en dat kan wat jaloezie oproepen. Het belangrijkste is dat je plezier hebt en dat je je comfortabel voelt in jouw look. Iedereen heeft een andere smaak en een ander budget dus probeer jezelf niet te vergelijken.

Ritme

Op deze laatste schoolweken te overleven, is het belangrijk dat je goed slaapt, beweegt en eventueel wat extra vitamine D slikt. Wanneer de zon even schijnt, bel dan een vriendin op en loop een rondje door het park! Zo ondersteun je jezelf extra deze winter.

Familie

Niet iedereen staat te popelen om veel tijd met familie door te brengen. Geef jezelf extra liefde als het om wat voor reden dan ook stress of andere vervelende emoties met zich meebrengt. Wees ook niet bang om er met een vriendin of vertrouwenspersoon mee te praten als je merkt dat het in de weg zit in je hoofd.

Geniet

Uiteindelijk is het ook een periode van kerstverlichting, warme choco, films kijken in bed met vrienden en vakantie. Eet vooral lekker waar je zin in hebt, en laat niemand je vertellen dat je vervolgens die “kerstkilo’s” eraf zou moeten sporten. Meer lijf is meer om van te houden!

Linkjes

Cadeautjes: https://nl.pinterest.com/margotrenique/low-budget-kado/

Films: https://www.yourlittleblackbook.me/nl/nieuwe-kerstfilms-netflix-2022/

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × drie =