SPICY – Blog by Chiara

Vroeger speelde ik een spel met mijn vriendinnen waarbij we elkaar spannende vragen stelden. Zo konden we makkelijk kletsen over hoe je nou het beste kan vingeren en hoe het voelt om te tongzoenen. We kwamen erachter dat we eigenlijk allemaal wel bezig waren met seks. Toch zochten we dat op andere manieren op waardoor we alsnog van elkaar konden leren. Vandaag geef ik jullie een paar tips om op te eigen tempo seks te ontdekken.

Alles op jouw eigen tijd

Als er één ding is wat ik zou willen zeggen tegen mijn 16-jarige zelf, is dat alles op jouw eigen tijd mag. Dat is voor iedereen anders, sommigen zullen er op hun 16e al klaar voor zijn, anderen misschien als ze 19 of 20 zijn en ga zo maar door. Het is belangrijk om seksuele handelingen uit te proberen met iemand waar je je veilig en comfortabel bij voelt. Juist dan is het extra spannend om als je er nieuwsgierig naar bent te zoenen, elkaar oraal te bevredigen of bijvoorbeeld penetratie uit te proberen.

Hoe dan?!

Toen ik 12 was werd ik zenuwachtig van seks, want wat zou er gebeuren en hoe zou het voelen? Mijn nummer 1 tip is om erover te praten en het simpelweg te proberen. Mijn vriendinnen en ik hebben elkaar altijd enorm gesteund. We vulden elkaars kennis aan door ervaringen uit te wisselen en soms samen informatie erover op te zoeken. Zoals ik al zei, is het ook een groot deel ontdekken door het te doen. Je voelt snel genoeg dat het bijvoorbeeld als een soort tinteling kan voelen rond je vulva (je clitoris voornamelijk) wanneer je zoent of opgewonden bent. Het strelen van je lichaam, je borsten en je clitoris voelt dan al helemaal fijn. Wanneer je iemand ontmoet die je leuk vindt of met wie je graag dingen uit wilt proberen, dan kan je er ook samen achterkomen. Bouw het rustig op en check in met elkaar, bespreek wat jullie lekker vinden en vind zo een manier van intimiteit die voor beiden prettig is.

Extra’s

Speeltjes, glijmiddel, outfits, er is vanalles om een extraatje toe te voegen aan de seks. Daar kan nog best een taboe op liggen, glijmiddel zou overbodig zijn en speeltjes ook. Dat is zonde, want door het taboe zijn er minder mensen die ervan kunnen genieten. Glijmiddel bijvoorbeeld kan de seks juist heel veel soepeler maken. Nat worden is voor iedereen anders, sommigen produceren veel vocht en anderen niet. Daarom kan glijmiddel ervoor zorgen dat je niet schuurt met een partner. Dat kan er namelijk voor zorgen dat penetratie of wrijving pijn doet en irritatie veroorzaakt. Speeltjes kunnen net zo goed extra plezier geven, je kan het solo gebruiken of met iemand erbij.

Kortom, volg zoveel mogelijk je gevoel, dat in je lijf en je hoofd. Het is leuk om nieuwsgierig te zijn naar seks en ook niet om dat met jezelf of iemand anders uit te proberen. 


Linkjes

www.lottelust.nl  voor tips, tricks en spicy verhalen

@linnndademunck op insta voor tips over seks

@spuitenenslikken voor artikelen en video’s over seks ( bijvoorbeeld de serie Emma’s peepshow)

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − drie =