Girls Night – IJburg

Op IJburg is er in de week van Internationale Vrouwendag een fashionworkshop geweest. Deze workshop stond in het teken van Fashion & Mindset, wat draag je graag en wat zegt dit over jou? Klik hier om meer te lezen over Internationale Vrouwendag

Sofie onze vrijwilligster heeft deze maand haar laatste avond bij Girls Forward gewerkt. Speciaal voor onze meiden heeft zij een workshop ontworpen met als thema Gender & Seksualiteit. Een super leuke over de streep en daarna samen in gesprek gegaan over gender & seksualiteit, wat houdt dit precies in en wat betekent het voor jou? 

De laatste bijeenkomst op IJburg stond in het teken De maand hebben we onze IJburg girls night afgesloten met een dansworkshop van Imani! De meiden hebben hun dansmoves laten zien. Tijdens deze avond is er veel gelachen, gedanst en heeft het zelfvertrouwen een boost gekregen!

Healthy Girls – Oud-Oost

De Healthy Girls meiden zijn in maart begonnen met een workshop over My Vision. Zij hebben het hier gehad over: ‘hoe zie ik mijzelf?’, ‘wat straal ik uit?’ en ‘wat zegt mijn lichaamshouding?’. Met dit in gedachte is de avond afgesloten met potjes voetbal waarin de meiden bewust waren van lichaamshouding. 

8 maart stond in het teken van Internationale Vrouwendag, samen met club Jaco is er een meidenavond georganiseerd. Tijdens deze avond hebben meiden mooie henna laten zetten, konden zij creativiteit kwijt in een schilderopdracht en kon er losgegaan worden tijdens de dansworkshop. Naast dit waren er heerlijke hapjes en kwam Maarten Poorter langs om een goodiebox te overhandigen aan onze meiden. Al met al een geslaagde avond met allemaal stralende gezichten!

De laatste twee bijeenkomsten kwamen onze Healthy Girls groepen samen. Tijdens deze bijeenkomsten hebben we het gehad over My Body met onderwerpen zoals: ‘is het goed om te sporten als je ongesteld bent’ of ‘hoe zorg je voor je hygiëne tijdens ongesteldheid?’. De meiden hebben kennis gemaakt met batmintonnen en hadden al snel de smaak te pakken.

Tijdens de andere gezamenlijke bijeenkomst kwam het thema gezonde keuzes ter sprake. ‘Hoe zorg je voor gezonde keuzes?’, ‘welke gezonde keuzes maak je al?’ en ‘wat is eigenlijk gezond?’. 

Healthy Girls – 16+

Ook deze maand hebben we ons weer bezig gehouden met verschillende thema’s. Zoals body positivity, bij dit thema hebben we groepsdruk en body image behandeld. Bij self love kwam weer een stukje acceptatie naar voren. We willen de meiden vooral meegeven dat je goed bent zoals je bent en iedereen op haar manier er mag zijn. Ook hebben we ons bezig gehouden met volwassen worden en alle lichamelijke veranderingen die hierbij horen. Denk hierbij aan de menstruatiecyclus die opgang komt en alle ongemakken die hierbij komen kijken. Ten slotte hebben we bij het thema my body, gezonde keuzes behandeld. Samen met een van onze meiden Fatima hebben we verschillende stellingen bedacht, de meiden moesten gaan bedenken of de stellingen gezond of ongezond waren en wat dan de betere keuze zou kunnen zijn. Zo dachten heel wat meiden dat een fruitmilkshake toch best gezond zou zijn, als alternatief kwamen we op een vers gemaakte smoothie met fruit en groente. Een stellingenspel is een interactieve manier om de meiden aan het denk en werk te zetten. Zo zitten ze niet stil en blijven we ook tijdens dit soort activiteiten in beweging. Sporten mocht natuurlijk niet ontbreken de meiden hebben kennis gemaakt met een nieuwe sport, badminton. 
Ken of ben jij een meisje boven de 16 die graag wilt voetballen met andere meiden. Neem dan contact met ons op.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 4 =