Girls Night – IJburg

IJburg heeft deze maand iets anders gedaan dan normaal, wij zijn namelijk fanatiek gaan sporten. De maand is van start gegaan met een sportieve kickboks training van Mariam. Heerlijk om op IJburg sportief aan de slag te gaan en wat een fanatieke meiden, Girlpower! 

Met onze IJburg meiden hebben we het deze maand gehad over seksueel overschrijdend gedrag. ‘Wat is dat eigenlijk?’ ‘Heb je dat wel eens meegemaakt?’ en ‘Hoe ga je er eigenlijk mee om?’. Heel fijn om met elkaar verhalen te delen en vooral ook tips over hoe we hiermee het beste kunnen omgaan. Wat een sterke meiden zitten er op deze groep die voor hun grenzen goed kennen en dit duidelijk kunnen maken. 

Rachel Rumai is ook weer langsgekomen op IJburg. Zij kwam een workshop Spoken Word geven. Samen hebben we verhalen geschreven gericht op identiteit, wie ben je eigenlijk en wat maakt jou uniek? Het was een creatieve avond met mooie persoonlijke verhalen.

Ook de laatste avond op IJburg stond in het teken van Spoken Word, dit keer een workshop van Studio 52nd. Hierbij zijn we verdergegaan met Spoken Word schrijven. Heel indrukwekkend en bijzondere verhalen die onze meiden delen. 

Healthy Girls – Oud-Oost

In Oud-Oost hebben de Healthy Girls de maand afgetrapt met een escape-room. In twee teams hebben de meiden tegen elkaar gestreden en wauw wat kunnen deze meiden goed samenwerken! Na alle puzzels, raadsels en opdrachten moesten de meiden een paar sportactiviteiten doen om echt vrij te komen. Het was een groot succes!

Mariam van Youth Ability heeft de meiden een intensieve zaalvoetbal training gegeven. Van een pittige warming-up met planken en sit ups, naar een intensief potje voetbal. Iedereen was aan het einde moe, maar heel voldaan! Die week daarna kwam Mariam weer langs en dit keer voor een kickbokstraining. Iets waar onze meiden al lang naar uit hebben gekeken. Vol enthousiasme heeft iedereen kunnen kickboksen, echte powermeiden! De laatste Healthy Girls avond van de maand was de sportzaal dicht. Natuurlijk hebben onze meidenwerkers meteen gezocht naar opties, wij mochten bij club Jaco van Dynamo zitten. Hier hebben de meiden genoten van een echte Girls Night avond, met allemaal leuke spelletjes, muziek en kletsen.

Healthy Girls – 16+

De afgelopen maand zijn we hard bezig geweest met het werken aan zelfvertrouwen, teamwork en body-positivity. Aan de hand van oefeningen in combinatie met vooral voetballen leren wij deze competenties aan de meiden. Denk dan aan voetballen terwijl je aan elkaar vast zit, communiceren zonder te praten en elkaar complimenten geven.
Youth Ability kwam ook langs bij deze meiden, Mariam is een echte topper met veel kennis over verschillende sporten. We hadden allemaal spierpijn!


Omdat er veel 16+ meiden bezig zijn met het examenjaar, zijn ze vooral hard aan het studeren. Het is mooi om te zien dat ze tijdens deze drukke periode toch elke week met een lach en vol plezier naar de avonden komen.
Daarnaast was leuk het om weer oude bekenden te zien, maar nieuwe meiden zijn altijd welkom.
Ken of ben jij een meisje boven de 16 die graag wilt voetballen met andere meiden. Neem dan contact met ons op.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + zestien =