Girls Night – IJburg

Vanwege Corona zijn wij dit jaar later begonnen aan de inloopavonden in de Buurtkamer. Met een beetje creativiteit en aanpassingsvermogen hebben wij alsnog activiteiten voor onze meiden kunnen aanbieden. We hebben wandelingen gemaakt door IJburg en ondertussen gezellig bijgekletst met onze meiden. Half januari hebben wij weer gebruik gemaakt van de Buurtkamer, daar hebben de meiden een brief aan hun toekomstige zelf geschreven. Een brief met daarin wat zij de komende tijd willen bereiken of wat zij willen toevoegen aan dagelijkse bezigheden. In juni gaan wij met elkaar de brieven openen en teruglezen wat wij onszelf gunde en of dit is gelukt. Daarnaast kon het gesprek over de documentaire van BOOS natuurlijk niet ontbreken, met de meiden zijn we in gesprek gegaan over seksueel overschrijdend gedrag, wanneer is er sprake van grensoverschrijdend gedrag en hoe ga je hiermee om?
De maand hebben we afgerond met Mindfulness. We hebben het gehad over manieren om tot rust te komen, tips gedeeld en besproken wat mindfulness precies is. Mental Health is een onderwerp wat hierbij niet kan ontbreken, daarom is dit bespreekbaar gemaakt. Meiden zijn met elkaar in gesprek gegaan over wanneer zij stress ervaren en hoe gaan zij hiermee om. Hier zijn waardevolle tips en mooie persoonlijke verhalen gedeeld.

Healthy Girls – Oud-Oost

Helaas waren er in Oud-Oost meiden die in quarantaine moesten. Daarom zijn wij op ‘ziekenbezoek op de stoep‘ geweest met natuurlijk een klein cadeautje. (Een gezichtsmasker om even aan selfcare te kunnen doen.) Gelukkig mochten wij snel weer de zaal in, iets waar wij allemaal onwijs naar uit hebben gekeken. We hebben het gehad over communiceren, welke vormen zijn er eigenlijk en wat gebeurd er als je non-verbaal communiceert tijdens het sporten? Onze meiden zijn zo creatief dat zij zelf hadden bedacht hoe zij dit het beste konden aanpakken en het potje trefbal werd in alle stilte gespeeld. Het onderwerp zelfvertrouwen mocht niet ontbreken. Hoe stevig sta jij in je schoenen, dit hebben wij letterlijk genomen. De meiden mochten elkaar een duwtje geven tegen de schouders, net zo lang tot diegene een stevige houding had aangenomen en dus stevig in haar schoenen stond. Vanuit deze stevige houding hebben meiden op de catwalk gelopen, natuurlijk op een manier die zelfverzekerdheid uitstraalt! Naast zelfvertrouwen is er nog het vertrouwen in een ander, durf jij als je geblinddoekt bent de ander te vertrouwen dat je veilig naar de overkant wordt begeleid door alleen aanwijzingen. Dit was best spannend, maar gelukkig heeft iedereen veilig de overkant gehaald.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 17 =