Healthy girls // Wat is gezond?

Januari, hét moment om te beginnen met een gezonde leefstijl. Veel mensen beginnen met diëten, sporten, minder schermtijd en ga zo maar door. Vaak doe ik er ook aan mee, dan maak ik een hele lijst van dingen die ik anders wil. Op die manier ben ik eigenlijk altijd bezig met mezelf verbeteren, in plaats van blij zijn met mezelf in het moment. Gezondheid is, naar mijn idee, heel persoonlijk, er zijn natuurlijk wel overeenkomsten, maar iedereen moet dat zelf kunnen invullen. In deze blog geef ik je wat tips voor een gezonde leefstijl op jouw manier.

Ten eerste is het fijn om van gezondheid een leefstijl te maken, in plaats van een doel in het begin van het jaar, die je later weer vergeet. Dit betekent zeker niet dat je constant streng moet diëten, dat kan eerder voor een ongezonde leefstijl zorgen. Gezondheid gaat om balans, om een ritme dat je kan volhouden zonder er te veel moeite voor te doen. Door allemaal regels op te leggen, wordt het minder leuk. Probeer ook dingen uit, voel waardoor jij het allerlekkerste in je vel zit. Sommige mensen houden van hardlopen, anderen meer van wandelen. Gezond eten betekent niet dat je helemaal geen koeken, taart en friet mag eten. Ikzelf vind het lekker om af en toe een pizza te eten, maar ik merk ook dat ik me daarna heel opgeblazen voel, dus ik doe het niet te vaak.

Diëten is helaas iets wat vaak ongezond gedaan wordt. Veel te weinig calorieën, streng zijn met brood, pasta of vetten, van allerlei kanten hoor je verschillende tips over gezonde voeding. Ieder lichaam is anders en ieder lichaam heeft verschillende behoeften als het gaat om eten. Ik ben erg voorstander van luisteren naar je eigen lichaam, eten wanneer je trek hebt en eten waar je zin in hebt. Zolang je veel groentes en fruit eet en lekker veel water drinkt, zit je als jong persoon in de groei meestal wel goed. Het is namelijk ook belangrijk om niet te veel met eten bezig te zijn. Ik weet dat de druk heel zwaar kan voelen om er dun uit te zien, zeker voor meiden. Alleen is het allerbelangrijkste dat je lekker in je vel zit, elk lijf is toch anders. Probeer niet op anderen te lijken, zowel met je lijf of met de rest van je uiterlijk. Focus op hoe je je voelt, beweeg als je daar zin in hebt en op een manier die voor jou goed voelt.

Mentale gezondheid is onmisbaar als het gaat om een gezonde leefstijl. Ik merk zelf ook dat ik mij veel beter voel als ik regelmatig sport en gezond eet. Daarbij sport ik meer als ik mij mentaal fijn voel. Ik weet dat ik in deze winterperiode altijd harder mijn best moet doen om uit bed te komen en even buiten te wandelen, maar dat ik me dan ook gelijk energieker en blijer voel.

Kortom, gezondheid gaat niet om hoe je eruitziet of welke extreme doelen je probeert je behalen. Het gaat om lekker in je vel zitten, lief zijn voor jezelf en balans. Ik wens jou een heel fijn én gezond 2022, wat dat voor jou ook mag betekenen <3.

 Tips

https://chickslovefood.com/20x-gezonde-tussendoortjes-to-go/ –> voor lekkere zelfgemaakte snacks 

Ommetje-app –> Een app die je wandeling bijhoudt. Zeker nu alle sportscholen en clubs weer dicht zijn, is dit een leuke manier om te blijven bewegen. Je kan ook teams maken met vrienden en er een wedstrijdje van maken.

https://www.schrijfvis.nl/dankbaarheidsdagboek/ –> schrijf elke dag op waar je dankbaar voor bent, zo vier je de positieve dingen nog meer.

https://www.youtube.com/c/yogawithadriene –> yoga voor thuis

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + 13 =