Netflix and read

Deze maand zijn er weer een hele hoop nieuwe series/films om te kijken. En natuurlijk zet ik voor jullie een tof boek in the highlight. Lees dus snel verder.

What to watch

Deze maand heb ik een film voor jullie uitgezocht die je zeker moet kijken namelijk Birds of prey.

Of je nou fan bent van superhelden of niet, dit duo ken je vast; Harley Quinn en de Joker. Maar deze film draait om Harley. Het speelt zich af na de film Suicide Squad maar het is niet nodig om deze te zien voordat je Birds of prey wilt kijken.

Iedereen heeft het op Harley Quinn gemunt sinds het uit is tussen haar en the Joker. Ook haalt ze zich de woede van misdaadbaas Black Mask op de hals. Het gaat weer de goede kant op als Harley een verbond sluit met drie andere dodelijke vrouwen.

Ik vond deze film helemaal geweldig. Niet alleen omdat ik Margot Robbies vertolking van Harley al zo goed vond in Suicide Squad maar omdat deze film zo goed in elkaar zit. Voorheen was het altijd de Joker en Harley, waar hij ging was zij. Maar in deze film leren we Harley kennen zonder de clown. Ik vond het geweldig dat deze film draaide om een groep power vrouwen. Jammer genoeg zie je dit niet heel veel in de filmwereld naast bijvoorbeeld een Oceans 8.

Dus zoek jij een film met actie, humor en vooral vrouwen power? Waar wacht je nog op! Birds of prey staat op Netflix! Veel kijk plezier en vergeet zeker niet aan ons te laten weten wat je van de film vond.

Genre: actie, comedy, superhelden, misdaad

Tijdsduur: 8 uur 9 aflevering

Tijdsduur: 1 uur en 48 min. 

Leeftijd: 16+

Cijfer: 7/10

Nieuw deze maand

Ook zijn er andere nieuwe series op Netflix, videoland en Disney+ die je nu kan streamen!

 • On my blok seizoen 4, Netflix
 • Baby driver, Netflix
 • You seizoen 3, Netflix
 • Ghostbuster (2016), Netflix
 • Alita battle angel, Disney+
 • Only murders in de building seizoen 1, Disney+
 • Empire seizoen 1 t/m 6, Disney+
 • American horror story seizoen 10, Disney+
 • Love island US, Videoland
 • Famke & Denzel: Een Nieuw Begin, Videoland
 • De Verhulstjes, Videoland
 • The Blacklist, Videoland
 • New Amsterdam, Videoland

What to read

Het boek van deze maand is: They both die at the en door Adam Silvera.

Britt:

“In dit verhaal volg je hoofdpersonen Mateo en Rufus die beide een telefoontje hebben gekregen. Ik vond het heel mooi hoe je jongen mensen volgde in hun laatste uren terwijl zij weten dat dit hun laatste uren zijn. Wat doet dat met een mens als je weet dat je dood gaat? Wat wil je nog doen? Wie wil je nog zien. Ik denk dat dit boek dat heel mooi heeft vertolkt. 

Ik vond de schrijfstijl ook heel interessant. Per hoofdstuk werd er veranderd van point of view, dus vanuit wie zijn perspectief je leest. De ene keer is dit Mateo en de andere keer Rufus maar niet alleen die twee. In het verhaal lees je ook over verschillende mensen op de zelfde dag waar Mateo en Rufus invloed op hebben zonder dit te weten. 

Tuurlijk was het een zielig verhaal, met zo een titel kan je verwachten dat je een traantje wegpinkt maar het mooiste vond ik dat ik niet alleen emotioneel werd bij het einde maar dat het boek me eigenlijk de hele tijd in zijn greep had. 

Dus als je niet bang bent om een zakdoek bij de hand te houden is dit boek zeker voor jou. Het is te lezen zowel in het originele Engels als in de Nederlandse vertaling.”

Mateo Torrez is 18 jaar als hij gebeld wordt door Death-Cast. Hij krijgt te horen dat hij nog maximaal 24 uur te leven heeft. Zijn vader ligt sinds een paar weken in coma in het ziekenhuis en hij durft het zijn beste vriendin niet te vertellen. Haar vriend is al eerder overleden en ze is nu een alleenstaande moeder. Hij wil zijn laatste dag niet alleen doorbrengen en hij besluit om de app ‘Last Friend’ te downloaden. Hier kun je je aanmelden als je een Decker bent (en dus een telefoontje hebt gehad dat je binnen 24 uur doodgaat) of als je een Decker wilt helpen. Hij krijgt al snel reacties, maar daar zitten wat griezels tussen.

Ik hoop dat je nu een beetje beter weet wat je kunt doen deze maand! Is er een film/serie of boek waar je in de volgende blog over wilt lezen? Let us know!

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 7 =