Edelstenen… wie wat waar?!

Het is volle maan, je ziet iedereen posten over hun stenen. Maar hoe werkt het nou eigenlijk en waar staan al die stenen voor? Er is zoveel informatie te vinden over stenen maar wat is nou het juiste en waar begin ik? Ik ga jullie hierbij helpen, ik ben net zelf ook pas begonnen met hierin verdiepen. Welke van die honderd kristallen moet je nou echt halen. Wat is een goede basis set?

Wat zijn edelstenen en wat maakt ze nou echt het ding?

Edelstenen onderscheiden zich van gewone stenen door hun schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid. Elke edelsteen heeft een andere hardheid, waarvan de diamant de hardste edelsteen is en het meest waardevol. Er zijn ongeveer 4.000 tot 5.000 soorten edelstenen en mineralen. Er worden ook steeds nieuwe ontdekt. 

Het werkende element in de edelstenen komt uit de energie of de trillingen die de steen in zich heeft. Dit klink wellicht een beetje “zweverig” maar als je je er een klein beetje in verdiept, dan zal je moeten toegeven dat het ergens wel weer logisch kan zijn. 

Veel mensen geloven dat edelstenen geneeskrachtige uitwerkingen hebben op mensen en dat elke geboortemaand hoort bij een bepaalde steen. 

Hoe werken edelstenen?

Alles bestaat uit energie 

Net als hoe je je lichaam voedt met eten en drinken kun je je lichaam ook voeden met energetische middelen (energieën), zoals bijvoorbeeld bij een healing. Dus ook met de energie van edelstenen. 

Als je een edelsteen vasthoudt of draagt, zal de energetische trilling van de steen door je lichaam worden overgenomen en andersom wordt jouw energetische trillen overgenomen door de steen. Hierdoor kan een onbalans in je lichaam zich herstellen. De steen kan heel warm of zelfs heet worden als je hem vasthoudt of draagt. Dit betekent dat hij veel van jouw “zware” energie van je overneemt. Behalve dat dit invloed heeft op je energetische lichaam. Zal het dus ook effect hebben op je mentale, fysieke en emotionele lichaam. Vandaar dat edelstenen niet alleen bij fysieke klachten helpen, maar ook bij emotionele, mentale of energetische onbalans. 

Edelstenen reinigen en opladen

Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen (volle maan), wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een zachte en veilige methode om stenen op te laden. Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden, maar bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk de volle maan.

Top 5 Edelstenen waarmee je kunt beginnen: 

Bergkristal: Bergkristal geeft energie, positieve energie. Hij helpt ook voor extra moed te krijgen. Deze kristal is een echte must have, hij werkt reinigend en versterkt de werking van al je andere edelstenen.

Amethist: 

Amethist helpt bij je spiritualiteit. Het opent je derde oog die ervoor zorgt dat je bij je spirituele zelf kunt komen. Daarbij beschermt het je ook bij je spiritualiteit en dat is fijn als je je er daarmee bezighoudt. 

Fluoriet: 

Fluoriet helpt je om de juiste beslissingen te nemen maar ook om je gedachtes te ordenen, helder na te kunnen denken, goed te kunnen studeren, focus te hebben en voor een goede concentratie. 

Rookkwarts: 

Rookkwarts helpt bij om weer op te laden en als het ware te detoxen van negatieve energie. Ben je bijvoorbeeld bij iemand in de buurt geweest of op een plek waar je door leeggezogen bent, kan je het rookkwarts pakken. Het rookkwarts zorgt voor zuiverheid, daadkracht en doelgerichtheid. 

Blauwe calciet:

Blauwe heeft een fijne zachte energie. Deze geeft rust en balans af, op hormonaal gebied maar ook in je energie.

Ik hoop dat ik jullie hierbij een beetje heb geholpen met de zoektocht het is niet alles maar wel alvast een begin! Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog!

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + negen =