Netflix and read

Weet je ook soms niet wat je moet kijken? Of zoek je een goed boek? Maak je geen zorgen! Elke maand schrijf ik een blog waar ik een serie en een boek in de spotlight zet zodat jij je hopelijk niet hoeft te vervelen!

What to watch

De must watch van deze maand zien sommige van jullie misschien wel aankomen: Squid game

Zelf ben ik overgehaald om te kijken omdat mijn sociale media er vol mee stond. Normaal doe ik zoiets zelf niet maar als al mijn social media pagina’s mij vertellen dat een serie zo goed is, moet ik het wel kijken. naast alle goede reacties heb ook veel negatieve reacties gehoord van mensen om mij heen. Na het kijken van de serie vind ik dat wel begrijpelijk. Deze serie is gewoon een best gruwelijke serie. Beeld je in: Hungergames meets Adidas training pakjes in zuid Korea.

Voordat ik verder hier op in ga wil ik een kleine trigger warning geven. De serie is 16+ en het is inderdaad vrij gewelddadig. Laat je niet dwingen door je omgeving of sociale media om iets te kijken als je je er niet comfortabel bij voelt. 

Squid game is een Koreaanse drama, thriller serie. Vanaf het begin volg je Seung Gi-hun, onze hoofdrol. Hij neemt je mee door deze spannende serie. ik vind het leuk dat alles niet om Gi-hun draait maar dat je ook de kans krijgt om de secundaire karakters te leren kennen.

Zelf ben ik geen fan van thrillers maar ik vond deze serie redelijk goed. De verhaallijn liep goed en het bleef interessant. Er was net genoeg mysterie en onduidelijkheid, het is namelijk niet de bedoeling dat een serie zo ingewikkeld is dat je de serie niet meer kan volgen. De elementen in de serie maken dat je altijd op het puntje van je stoel zit te kijken.

Ik hoop je te kunnen overhalen om de squid game een kans te geven. Heb je deze serie al gezien? Let us know wat je er van vond.

Genre: drama/thriller/actiefictie 

Tijdsduur: 8 uur 9 aflevering

Aantal seizoenen: 1 seizoen 

Leeftijd: 16+

Cijfer: 7,5/10

Nieuw deze maand

Ook zijn er andere nieuwe series op Netflix en Disney+ die je nu kan streamen!

 • Sex education S3, Netflix
 • Dear white people S4, Netflix
 • Blood & water S2, Netflix
 • Lucifer S6, Netflix
 • Chicago fire S1 t/m S4, Netflix
 • Dat ene word Feyenoord, Disney+
 • Doug days, Disney+
 • Jonge garde, Disney+
 • Snowfall, Disney+
 • What If…?, Disney+
 • Mooi zoals je bent S1, Videoland
 • De jacht de de mocro maffia, Videoland
 • Mistresses S1 t/m S4, Videoland

What to read

Het boek van de maand is; de elfhame series door Holly Black. Zelf heb ik deze gelezen in het originele Engels maar het boek is ook te lezen in een Nederlandse vertaling. 

De serie bestaat uit 3 boeken, the cruel prince, the wicked kind en the queen of nothing. 

De boekenserie is in genre Young Adult. Deze boeken zijn gericht op jongeren van 13 tot 30. Het biedt een overgang van kinderboeken naar volwassenen boeken.

Britt:

“Zelf vond ik dit een geweldige serie. Ja er is romance maar daar draait het hele verhaal niet om. Jude is gewoon een bad ass vrouw en het is super verfrissend om over een krachtige vrouw te lezen. Ik vond het ook helemaal geweldig dat het fantasy is omdat het nooit saai is. Je kan gewoon een hele nieuwe wereld instappen die nog steeds modern is. Het is ook niet een verhaal dat alleen werkt naar een eindpunt. Dat vind ik het mooie van boeken series, je kan rustig een verhaal lezen zonder dat je aan het einde van een boek het gevoel hebt dat het einde te snel is gegaan. Holly Black heeft over 3 boeken een heel mooi verhaal verteld met meerdere plot twist die je nooit zult zien aan komen.”

Toen Jude zeven jaar oud was, kwam er een vreemde man aan de deur die haar ouders vermoordde. Deze man nam Jude en haar zussen mee naar Elfhame, de plek van de fae. Haar oudere zus is haar halfzus en afstammeling van de fae die de meisjes meenam naar Elfhame, en Jude groeit op in deze magische plek. Nu ze zeventien is heeft ze het niet al te makkelijk, aangezien ze zwaar wordt gediscrimineerd door haar menselijke trekken. Ondanks haar sterfelijkheid en gebrek aan magie is ze van plan iedereen in Elfhame te laten zien dat er niet met haar te spotten valt…

Ik hoop dat je nu een beetje beter weet wat je kunt doen deze maand! Is er een film/serie of boek waar je in de volgende blog over wilt lezen? Let us know!

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + dertien =