Examen boeken

In mijn examenjaar moest ik boeken lezen, heel veel boeken lezen. 10 voor Nederlands en 8 voor Engels. Zelf vond ik het erg leuk want ik ben dol op lezen, maar ik merkte dat veel klasgenoten er veel moeite mee hadden. Niet iedereen vind lezen leuk of kunnen niet zo snel lezen. Daarnaast heb je het in je examenjaar natuurlijk erg druk, wie heeft er nou de tijd om zo veel boeken te lezen? In deze blog geef ik een paar tips voor lezen in je examenjaar! Veel scholen doen het ook anders. Alle scholen hebben een ander aantal boeken dat je moet lezen, sommige scholen geven een lijst waar je uit moet kiezen maar veel scholen laten je aan je lot over.

Tips en tricks

  • Tip 1: Ook al hou je helemaal niet van lezen, kies boeken die je misschien wel leuk lijkt, als je boeken leest met tegenzin gaat het moeilijker Wat bedoel je met deze zin?  Misschien wordt je wel verrast en vind je een boek wel heel leuk! Er zijn zoveel genres, je moet gewoon blijven proberen tot je iets vindt wat je leuk vind.
  • Tip 2: Kies niet mega dikke boeken, als je veel boeken moet lezen en je kiest een boek van 600 pagina’s ben je lang bezig met 1 boek terwijl je er ook 2 van 300 pagina’s kan lezen, kan je meteen 2 boeken afstrepen! Een boek van 200 pagina’s is niet meteen minder leuk omdat het misschien een wat korter verhaal is, er kan heel veel gezegd worden met weinig worden.
  • Tip 3: Een boek hoeft niet moeilijk te zijn, bij Nederlands moest ik zelf wel lezen op een bepaald niveau maar bij Engels maakte het niet uit wat je las, als je maar leest. Niet iedereen beheerst de Engelse taal zo goed als een ander, kies daarom en wat makkelijker boek zodat je begrijpt wat je leest. Als je niet snapt wat je leest moet je met moeite een boekverslag schrijven over iets wat je helemaal niet snapt en dat is niet handig.
  • Tip 4: En last but not least, vraag je docent gewoon om hulp! Daarvoor zijn ze er natuurlijk! Als je er niet helemaal uitkomt welk boek je moet lezen of je hebt moeite om aan het juiste aantal te komen vraag om hulp, je weet maar nooit hoe ze je kunnen helpen!

Als je nou wilt weten welke boeken je precies kan lezen, kun je altijd even “lezen voor de lijst” googelen. Daar staat alles op! 

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + 4 =