Liefde & Relaties DEEL 2

In de vorige blog over liefde en relaties heb je al kunnen lezen over do’s en dont’s van de liefde. Nu vraag je je misschien nog steeds af hoe je überhaupt verkering krijgt en hoe het is om als je jong bent een relatie te hebben.

HOEDAN?!

Ik weet nog dat ik op de basisschool zat en iedereen met de klas bepaalde wie er met wie ging. Later op de middelbare school besprak ik het nog steeds wel met vriendinnen, maar was het allemaal geheimzinniger. Ik vond eigenlijk altijd wel iemand leuk en ik vind het leuk om de eerste move te maken. Het is zo jammer als meiden het idee hebben dat ze moeten wachten tot de ander begint met flirten of een gesprek. 

Slide in die dm’s, chill samen in de pauze, stuur een snap, complimenteer je crush, deel een tiktok

Er zijn genoeg manieren om te laten zien dat je interesse hebt of überhaupt te laten weten dat je bestaat. Geef je crush een knuffel, een knipoog, leg je hand op hun arm of zeg gewoon dat je hun een heel leuk persoon vindt. Wees vooral niet bang om direct te zijn, alhoewel een beetje spanning natuurlijk ook heel leuk kan zijn aan het begin.

Wanneer is het aan?

Dit ligt totaal aan hoe jij het fijn vindt. Misschien vind je het niet belangrijk om een label te hebben op je relatie of misschien wil je duidelijk met elkaar afspreken dat je verkering hebt. Uiteindelijk is communicatie dé manier om te weten wat jullie relatie is. Vraag bijvoorbeeld wat de ander voor jou voelt, bespreek hoe je elkaar voorstelt aan anderen of vertel over hoe jij de relatie zelf het liefst verder ziet gaan. 

Kinderliefde

Sommige mensen vinden dat liefde als je jong bent geen echte liefde is. Ik denk zelf dat je als persoon altijd verandert en dat je manier waarop je liefhebt meegroeit. Toch kan de liefde al heel echt, mooi en prettig zijn. Het kan zijn dat jullie uit elkaar groeien en het kan evengoed zo zijn dat jullie heel lang een stel blijven. Als je jong bent is het wel fijn om een beetje dezelfde leeftijd te hebben als je partner. Dit maakt de relatie gelijkwaardiger en kan je op je eigen tempo ontdekken wie jij bent, wat je aantrekkelijk vindt, hoe je wilt beginnen aan zoenen/seks en kan je praten over dingen die jullie allebei belangrijk vinden.

Geniet van de liefde… en vergeet niet om ook nog wat aandacht te besteden aan je beste vrienden 😉

Linkjes 

https://www.youtube.com/watch?v=IbXzeecMPAA- SEXMATTERS – flirten 

https://www.tina.nl/quizzen/quiz-ben-jij-verliefd/ – verliefdheid quiz

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =