SERIES, SERIES, SERIES

Series, wie kijkt ze niet. Grey’s anatomy, Criminal Minds, ex on de beach, er is iets voor iedereen. De afgelopen jaar heb ik meer dan als normaal series gekeken. Wat zou je anders moeten doen? Met alle corona restricties was er niet zo veel leuks meer te doen, dus een goed excuus om aan de eindeloze reeksen series te gaan.
In de zee van series kan het lastig zijn om te kiezen waar je moet aan gaan beginnen. Als expert in series Bingen wil ik wel wat tips delen met je.

Verschillende series

De lekkerste series zijn die waarvan er al 10 of meer seizoenen op Netflix van staan. Gewoon lekker in je pyjama de hele dag Bingen als je niet perse de deur uit hoeft. Met lopende series moet je wel elke week wat langer wachten op het vervolg maar je bent altijd spoiler vrij! 

Er zijn enorm veel series. Voornamelijk omdat je heel veel streamingsdiensten hebt en die hebben allemaal hun eigen zee aan series. Je hebt Binge series maar ook series met een enkel seizoen. Cross-over series die gelinkt zijn aan andere series waarin de hoofdpersonen elkaars wereldje inlopen en overhoop halen en er zijn korte, mini series. En dan kan je nog kiezen tussen allerlei genres; crime series, mysterie, comedy, drama en nog heel veel meer.

Let op voor je klikt!

Maar als je nu je lekker met een bak chips op de bank gaat beginnen met kijken let wel even op. De ene crime serie is bijvoorbeeld net wat meer gruwelijker dan de andere. Voordat je ergens aan begint is het dus handig om even uit te vinden of je wel tegen bloed kunt en hoeveel er in beeld komt. Ook zitten er in bepaalde series misschien triggers waar mensen niet tegen kunnen omdat er traumatische scenes voorkomen.

Niet iedereen heeft dezelfde soort humor en als je na 2 afleveringen in je humoristische serie nog niet eens een glimlach had dan raad ik aan om te stoppen.

Tip: check info over de serie. Niet elke streaming dienst geeft iets aan maar je kan altijd je serie even googelen om vervelende triggers te voorkomen. 

Kijk en leer

Er zijn ook langlopende series die saai worden na een paar seizoenen, dan heb je dus wel tijd verspilt -mits je kan zeggen dat je er wel wat van geleerd hebt. Kies voor de lol eens een serie in het Spaans, Zweeds of Koreans. Behalve dat je misschien aardig verrast wordt door de kwaliteit, kan het onderdompelen in een andere taal en cultuur je ook iets van de wereld laten zien. Ik waarschuw je wel dat er al heel veel mensen wereldwijd verslaafd zijn aan La Casa de Papel of zich hebben laten meeslepen door Boys over Flowers. En als je Lucifer gaat kijken en er komt commentaar, zeg dan maar dat je wat meer inzicht wilde hebben in wat er allemaal speelt tussen hemel en hel. 

Ik hoop dat je nu wat beter weet wat je kan gaan kijken en waar je op moet letten. Dus; tv aan, ga er lekker voor zitten en kijken maar!

Geschreven door: Britt Plooij

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 − 7 =