Social media onder de jongeren

Op dit moment hebben wij als jonge meiden, steeds vaker  te maken met een laag zelfbeeld, die wordt veroorzaakt door wat we zien op social media. Maar waarom worden foto’s op Instagram en Snapchat nou zoveel bewerkt? En waarom bestaan er Snapchat ‘filters’? In deze blog ga ik je hierover wat meer vertellen.

Doordat we in deze corona tijd niet zoveel te doen hebben, zitten we veel op onze telefoons. Met name wij jongeren zitten veel meer  binnen. School is een en al online les geworden  en velen kunnen hun bijbaantjes in de horeca niet voortzetten. Hierdoor kijken we onbewust meer op onze telefoon en op social media. We zitten vaak op Instagram, Snapchat, Facebook en Whatsapp. Op deze Apps zie je vaak, dat er ‘perfecte’ foto’s worden geplaatst. Neem een kijkje op de pagina van Kylie Jenner, of Selma Omari. Hier zie je dat de foto’s worden bewerkt; de huid wordt gladder gemaakt, de heupen nét ietsje smaller en de billen wat ronder.

Maar; is dit wel realistisch? Waarom zou je je foto’s überhaupt willen bewerken en waar komt dit ideaalbeeld vandaan? Het maakt namelijk veel meiden onzeker. Ook ik loop daar soms tegen aan. Ze gaan ook deze bekende ‘filters’ gebruiken, of de foto bewerk Apps downloaden. Ook zijn er veel meiden die liever geen foto’s meer plaatsen, omdat ze bang zijn dat ze te weinig likes ontvangen. Ze krijgen dan  het gevoel dat ze niet voldoen aan het perfecte plaatje. Wat ook te begrijpen is. Het komt ook steeds vaker voor dat meiden iets aan zichzelf willen gaan doen, bijvoorbeeld hun lippen opspuiten of hun billen willen laten vergroten. Er zijn zelfs speciale apps waarbij je zogehete “LikeBots” in kan schakelen, die ervoor zorgen dat je nep likes ontvangt op je profiel.

Al met al moet social media niet al te serieus nemen, iedereen heeft zijn onzekerheden en zijn imperfecties. Zij laten dit alleen niet zien op social media.


Chickslovefood op Youtube > gezonde maar lekkere recepten

Liezl Jayne Strydom op Youtube > challenges healthy food

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + acht =