Toen de eerste lockdown in maart begon, heb ik samen met mijn huisgenoten een quarantaine bucketlist gemaakt. Brood bakken, een schermvrije dag, mijn eigen bedrijf beginnen, een flinke stapel boeken en nog veel meer had ik op mijn lijstje gezet. Hoewel ik toen veel gedaan heb, merk ik dat het steeds moeilijker wordt om mezelf bezig te houden. Heb jij ook het gevoel dat de muren op je af komen? Lees dan vooral verder voor wat leuke tips om het nog even vol te houden <3.

Basic, maar effectief

 • Een grote schoonmaak – zoek je kleren uit en verkoop ze op Vinted of houd een kledingruil met vriendinnen.
 • Tiktok dansjes leren – je zal het misschien al eindeloos gedaan hebben, maar zo blijf je bewegen en leer je leuke moves voor als we weer mogen dansen.
 • Netflix Party/Leesclub/ podcastsessies – Zoek een leuke film, boek, podcast die je tegelijkertijd met je vriendinnen kan zien, lezen, luisteren. Daarna kan je via Zoom met elkaar erover kletsen en is het toch een beetje alsof je samen bent.
 • Wees creatief! – Pak je knutselspullen, pimp je oude kleren, of zoek een DIY op YouTube.

Het is mega vervelend dat er zo weinig te doen is en ik vind het zelf fijn om proberen het positieve te vinden. Zo heb je heel veel (gedwongen) tijd voor jezelf en kan je uitvinden waar je nou echt de meeste energie uit haalt. Misschien vind je het helemaal niet zo erg om een keer een avondje voor jezelf te nemen en vroeg naar bed te gaan, of mis je het om echt goede gesprekken te hebben met vriendinnen. Maak voor jezelf een lijstje wat je nu graag doet met je extra tijd en wat je echt heel erg mist. Ikzelf neem bijvoorbeeld deze tijd om fijne gewoontes te kweken. Ik neem tijd voor mezelf in de ochtend en avond zodat ik lekker in mijn vel zit.

Het is lastig om een routine te houden als je nergens naartoe hoeft, als je dat nodig hebt, daag jezelf dan elke maand/week uit. Je kan bijvoorbeeld elke dag 10 minuten oefenen om de split te kunnen. Als je toevallig beschikking hebt over een instrument, kan je dat ook nog oefenen. Zo is er natuurlijk van alles te bedenken waar je juist nu tijd voor hebt.

(Gezonde) gewoontes om te trainen

 • Flexibiliteit trainen
 • Lekker voor jezelf (en je familie) koken
 • Een work-out doel als: touwtje springen, planken, twerken
 • Elke ochtend dansen
 • Een boek per maand lezen
 • Elke avond mediteren
 • Een tiktok dans per maand leren

Vergeet in ieder geval niet in te checken met jezelf en de lieve mensen om je heen. Het kan zijn dat je het alsnog druk hebt met school of dat je al je energie nodig hebt om überhaupt elke dag even een rondje te lopen. Dat is helemaal oké, let vooral goed op jezelf en op elkaar. Veel mensen zitten er doorheen, terecht, en samen is het een stuk makkelijker vol te houden!

Tips:

Podcast

Boeken:

Netflix

Eigenlijk te veel om op te noemen? 😉

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + 14 =