Wie betaald de schade?

Veel mensen uit de jongere generatie van deze tijd hebben er wel eens van gehoord. De uitspraak; Hans betaald de schade. Deze zin hoor je tegenwoordig vaak op social media en er is zelfs een liedje van gemaakt.. Maar, wat betekent  dit nou eigenlijk en waarom is dit zo populair?

Een ‘Hans’ staat voor een rijke jongen van vaak tussen de 20-35 jaar. In tegenstelling tot een sugardaddy (vaak 40+) is  hij dus veel jonger. In de documentaire ‘Hans betaald’ op Videoland is te zien hoe Dina en Marianna – ook wel genoemd ‘grietjes’ – genieten van het luxe leventje die wordt betaald door hun zogenoemde Hans. In de docu vertellen ze over de mooie spullen die ze krijgen, bijvoorbeeld Louboutin hakken of een Gucci tas. Deze spullen krijgen ze niet voor niets. Vaak bepaald de Hans wat ze voor deze spullen of heel veel  geld moeten doen. Dit zijn soms hele onschuldige dingen;  zoals dat zij met een Hans op de foto moeten of uiteten moeten gaan. Maar meestal is het zo dat ze er  seksuele handelingen voor moeten  verrichten voordat ze de luxe spullen krijgen. Sommige meiden kiezen hier bewust voor en weten wat ze aan het doen zijn, zoals de dames die in de documentaire voorkomen, maar er zijn ook meiden die te jong zijn om hieraan te beginnen of helemaal  niet goed kunnen inschatten wat de (verkeerde) bedoelingen zijn van zo’n Hans. Veel meiden houden daarnaast van mooie spullen en makkelijk geld verdienen. Ook Dina vertelt dat zij in dit luxe leventje is gerold en er nu niet meer uit kan stappen. Niet omdat zij dit niet kan, maar omdat ze het niet wilt. Ze is inmiddels  gewend aan het dagelijks uiteten gaan met haar Hans en om mooie kleding te dragen. Ook niet te vergeten; ze legt alles vast op social media. Hierop heeft ze veel volgers, maar zij  weten  niet op welke manier zij aan haar geld en de spullen komt.

Als vrouw zijnde is het in deze situaties dus  belangrijk dat je kan inschatten wat een jongen of man van je vraagt en wilt. Geef altijd je grenzen op tijd aan en zorg dat je er met iemand over kan praten. Als je zelf niet zeker weet of je ergens mee instemt en of dit wel óke is, loop dan altijd weg van de situatie. Vraag advies aan bijvoorbeeld je ouders of een vertrouwenspersoon in je omgeving  over wat je het beste kan doen. Voor meer advies en informatie over hoe je je grenzen kunt aangeven, kijk op:  https://www.allesoverseks.be/seksueel-grensoverschrijdend-gedrag.

De documentaire ‘Hans betaald’ op Videoland is natuurlijk ook een aanrader om te kijken als je deze nog niet hebt gezien!


Wat zou jij doen?

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 6 =