Voornemens // hoe het wél lukt

Oh, oh, oh, elk jaar maak ik een enorme waslijst aan goede voornemens voor het nieuwe jaar. Meer lezen, meer sporten, gezonder eten, nieuwe vrienden maken, minder op sociale media scrollen… ga zo maar door. Vaak is het opeens veel drukker in de sportschool de eerste twee weken van januari, maar helaas houden veel mensen het niet lang vol.
Hier komen wat tips om wél in 2021 te groeien.

Ten eerste vind ik het heel belangrijk dat je geen druk voelt om überhaupt iets te veranderen. Misschien ben je wel heel tevreden of is het te stressvol om je bezig te houden met voornemens. Voor meiden kan het zeker voelen alsof je eruit moet zien als Kendall Jenner of een tiktokker als Charli Damelio. Online of in magazines kan je veel lichamen zien die erg dun of afgetraind zijn. Daarbij zijn die gefotoshopt of hebben de modellen plastische chirurgie gedaan. Gezond leven in 2021 is een goed voornemen, maar dat betekent niet diëten en trainen tot je helemaal gek wordt! Zolang je je goed voelt, hoef je helemaal niks te veranderen aan je lijf.

Dat gezegd hebbende kan het natuurlijk wel leuk zijn om de start van het nieuwe jaar te gebruiken voor wat verse motivatie. Een fout die veel mensen maken met hun voornemens, is dat het niet praktisch en concreet is.

Ik wil creatiever zijn
Ik wil meer vrienden
Ik wil minder mijn telefoon gebruiken

Dit zijn leuke voornemens, echter, om ze te laten slagen is het belangrijk dat je het duidelijk en haalbaar maakt.

Ik wil elke week 1 uurtje knutselen
Ik wil wandelen met iemand van school die ik nog niet zo goed ken
Ik wil maximaal 2 uur per dag op mijn telefoon zitten

Zo kan je zien of het lukt om je voornemens na te streven en kan je jezelf bijvoorbeeld belonen als het is gelukt. Maak je doelen niet te moeilijk en denk goed na waar je echt de tijd en energie voor hebt. In deze maatschappij kan het voelen alsof je altijd bezig moet zijn of van alles moet bereiken als je jong bent. Het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt en dingen doet die je echt leuk vindt. Huiswerk maken en lange schooldagen kosten al flink wat energie dus gun jezelf ook tijd om te ontspannen.

Nou kan dat juist ook een goed voornemen zijn 😉

Wat ik in ieder geval kan aanraden is ervoor zorgen dat je sociale media feed je inspireert. Ontvolg accounts die je onzeker maken over wat je doet of hoe je eruitziet.

Deze accounts hieronder kan ik erg aanraden om wél te volgen voor een gezonde dosis inspiratie en self love in 2021!

Instagram

Podcast

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + 12 =