Sinds september is er een nieuwe wet ingegaan, waarbij is besloten dat alle vormen van onvrijwillige seks strafbaar worden als verkrachting. Dit houdt dus in, dat iemand ook strafbaar is voor verkrachting als diegene wist dat de ander geen seks wilde, maar hier niet naar handelde.  Maar hoe bewijs je zoiets, is dit wel eerlijk?

Ik ben van mening: nee is nee. Maar, er zijn genoeg vrouwen die moeite hebben met het afwijzen van seks, zelfs met hun partner. Vooral als de man graag wil. Ik vraag me af, waar komt dat gevoel vandaan? Is dat schuldgevoel dat ontstaat of wil je je partner niet teleurstellen? Vrouwen zijn toch de baas over hun eigen lichaam?

Veel vrouwen in een relatie, voelen vaak een bepaalde druk tijdens of voor de seks. Ze willen graag doen wat hun partner van hen vraagt en passen zich daarop aan. Vaak wordt er door zowel de man en de vrouw geen rekening gehouden met het plezier en genot van de vrouw. Mannen denken vaak aan snelle en ruige seks. Zij willen gauw klaarkomen zodat ze hun pleziertje hebben gehad. Hierbij wordt er eigenlijk nooit gedacht aan de vrouw. Terwijl vrouwen diep van binnen heel veel waarde hechten aan intimiteit en aan het voorspel. Wat we wel zien in de generatie van nu, is dat het minder voorkomt om romantisch op date te gaan of om een langere tijd te wachten met seksuele handelingen. Je ziet tegenwoordig meer dat jongens ruiger en brutaler kunnen zijn richting vrouwen. Soms vragen zij ook niet om toestemming of behandelen de vrouw erg respectloos…


 Ik geef hieronder daarom tips over hoe je beter je grenzen aan kunt geven;

  • Overleg met je sekspartner wat jouw grenzen zijn, dit kun je ook doen door bijvoorbeeld zijn hand weg te duwen als je dit niet wilt
  • Bespreek met elkaar wat jouw seksuele voorkeuren zijn
  • Geef het aan als je tijdens de seks pijn hebt of niet meer wilt
  • Bespreek ook waar je niet opgewonden van wordt, het kan zijn dat je sekspartner een BDSM voorkeur heeft terwijl jij dit totaal niet wilt (dit staat voor bondage, of terwijl een hele heftige vorm van seksuele handelingen, hier wordt ook vaak gekickt op het pijn doen van iemand)
  • Geef het aan als je bijvoorbeeld ongesteld bent of gaat worden, en hierbij dus geen seks wilt

Voor meer informatie kun je ook kijken naar spuiten en slikken op Youtube of je kunt de sites seksualiteit.nl en sense.info bezoeken!

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =