Ik ben pas 21, maar ik heb al heel veel verschillende carrière paden in mijn hoofd gehad. Sporten en hobby’s heb ik ook in grote getalen ontdekt, om uit te zoeken wat het beste bij mij past. Advocaat, professioneel hockeykeeper, dolfijnentrainer, actrice, danseres, masseuse, juf, en het lijstje gaat nog langer door. Ik was heel ijverig op school en vond bijna alle vakken wel leuk. Twee jaar terug, toen ik voor de zoveelste keer werd afgewezen voor de toneelschool, was ik het helemaal zat. Als ik iets wil doen dan ga ik er 120% voor, maar tot nu toe was er nog niks dat écht leek te passen voor mij. Totdat ik me meer bezig ging houden met seksuologie en de puzzelstukjes langzaam op hun plek gingen vallen.

Ik denk dat iedereen altijd nieuwe talenten en interesses blijft ontdekken. Een oude man van 80 kan ook opeens nog een nieuwe passie vinden in breien. Alleen weet ik van mezelf dat het fijn is om duidelijk in je hoofd te hebben waar je goed in bent. Wat de dingen zijn waar je een passie voor hebt en je graag voor wilt werken. Dat is een proces.


Tips om je skills & talenten te ontdekken

  • Maak een lijstje met de dingen die je graag doet.
  • Schrijf mooie complimenten die je krijgt op.
  • Vraag aan vrienden en familie wat ze aan jou waarderen.
  • Schrijf je allergrootste dromen op en kijk wat je daar nu al aan zou kunnen doen.
  • Denk na wat voor taken/hobby’s jou energie geven. Als je ergens goed in bent, gaat het je vaak ook makkelijker af.

Op een gegeven moment wist ik totaal niet meer wat ik wilde doen. Ik had het idee dat ik allemaal losse interesses had en geen focus of concreet pad aan het bewandelen was (dit hoeft natuurlijk ook niet, maar voor mij voelde dit stressvol). Dus ik schreef op wat ik tot nu toe allemaal had gedaan, waar ik mijn energie in aan het steken was. Toen ik jong was wilde ik graag professioneel hockeykeeper worden en daar trainde ik keihard voor. Daarna was ik meer op school gericht en wilde ik iets met biologie of scheikunde gaan doen. Toch begon ik op de middelbare school ook steeds meer interesse te krijgen voor theater en dansen vond ik ook altijd al leuk. Ik richtte mij op de toneelschool en gaf alles wat ik had om actrice te worden. Dit lukte niet en ik begon aan een studie liberal arts and sciences. Rond die tijd kwam ik op het idee om mij in feminisme en seksuologie te storten. Alles wat ik daarvoor had gedaan voelde opeens niet meer random. Ik ben een mensenmens, ik ben graag bezig met mijn lichaam naast dat ik van nature empathisch ben, leer ik ook graag op psychologisch en neurologisch niveau wat er in mensen omgaat.


In plaats van zoeken naar een passie of concreet doel, werk ik nu vanuit mijn interesses. Ik kijk hoe ik mijn talenten kan gebruiken voor mijn interesses die ik op dat moment heb. Soms is het spannend om te erkennen dat je ergens goed in bent. Het kan zijn dat het iets is wat niemand van je weet. De mensen om je heen kunnen het soms moeilijk vinden als je ergens aan begint wat ze niet van je verwachten. Jij kent jezelf het allerbest, dus als je graag dans in je kamer en weet dat je talent hebt, kijk dan of je dat een plekje kan geven. Misschien schrijf je graag gedichten, laat het lezen aan iemand! Je kan verlegen zijn, maar wel goed zijn in mensen aansturen of ideeën bedenken, probeer het is om de leiding te nemen en laat je niet afleiden door wat anderen mensen daarvan vinden.

Ik denk dat iedereen talent heeft. Je mag er zijn en alles de ruimte geven om te groeien. Wees niet bang om iets nieuws te ontdekken, want passie is belangrijk!

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 1 =