Toen ik klaar was met de middelbare school, wilde ik graag naar de toneelschool. Het leven als actrice is keihard en je krijgt veel kritiek en afwijzing over je heen. Ik deed op wel 5 scholen auditie en elke ronde die ik verder kwam, was een klopje op mijn schouder. Toch kwam er bij elke school een punt dat ik werd afgewezen. Ik vond dat moeilijk omdat het voelde alsof ik niet goed genoeg was.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Zelfvertrouwen en zelfliefde zijn krachten die tijd nodig hebben om sterk te worden. Sommige mensen hebben van nature meer dan anderen, maar iedereen kan het leren. Vaak is de grootste criticus die je hebt, het stemmetje in je eigen hoofd. Het is heel makkelijk om jezelf te vergelijken met anderen of veel te leunen op andermans mening. Toch ben jij de enige die écht weet wat jouw talenten, behoeftes, tekortkomingen en standpunten zijn. Daar mag je 100 procent voor staan.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————


Vergeet nooit!

  1. Jij bent uniek! Bedenk voor jezelf wat jij kan toevoegen aan een ruimte en wat jij graag wilt delen met de mensen om je heen.
  2. Je bent perfect zoals je bent! Laat niemand je vertellen dat je niet goed genoeg bent. Laat jezelf in je waarde. Er is altijd ruimte om te groeien en te leren, maar dat staat los van jouw waarde als persoon.
  3. Wees lief voor jezelf! Neem rust en gun jezelf de tijd om zelfvertrouwen te krijgen. Het zal niet gebeuren in één dag.
  4. Luister naar de mening en advies van anderen en doe er mee wat je wilt! Het is goed om naar een ander perspectief te luisteren, je kan niet alles alleen. Weet daarnaast wel dat je soms moet vallen en zelf fouten moet maken om te leren wat het beste is voor jou.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Ik studeer nu in Utrecht en doe theater als hobby. Sinds ik op mezelf woon, weet ik beter wat mijn eigen mening is en durf ik daar ook voor te gaan staan. Het is een lange weg en ik trek me nog steeds veel aan van wat anderen zeggen. Ik weet wel wat mijn talenten zijn, ik weet wat mijn krachten zijn en waar ik nog dingen kan leren. Hou van jezelf lieve lezer, want je bent het waard <3

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =