Huh? Voorspel onbelangrijk? Het is toch juist fijn om langzaam in te komen en te voelen waar je behoefte aan hebt?

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Voorspel is een lastig begrip. Als we praten over voorspel, gaan we er namelijk vanuit dat dit er minder toe doet dan ‘de echte seks’. In de vorige blogs heb je kunnen lezen dat de definitie voor seks voor iedereen anders is. ‘Penis- in vagina seks’ is vaak de hoofd-act van de seksscène in porno of bijvoorbeeld romantische films. Dit is achterhaald en onnodig als je het mij vraagt.

Er is geen onderscheid tussen voorspel en ‘echte seks’. Alles waar je plezier uit haalt en wat voor jou als seks voelt, is seks. Veel mensen zien voorspel als het beginpunt en klaarkomen als een eindpunt. Dit ‘seksuele script’ kan ervoor zorgen dat je veel gaat nadenken of misschien zelfs gaat stressen als het niet lukt om klaar te komen. Seks kan echter ook heel lekker zijn zonder orgasmes. Juist door de focus te leggen op dit moment kan het heel moeilijk zijn om een orgasme te bereiken.

Wanneer je intiem bent met iemand, laat je dan niet leiden door wat je denkt dat er moet gebeuren, maar wat goed voelt in het moment. Voor het overgrote deel van de vrouwen is het moeilijk om klaar te komen met penis- in vagina seks. Daarbij, omdat er weinig over gepraat wordt, weten ze niet goed hoe ze überhaupt moeten klaarkomen. Zoals ik al zei, zijn orgasmes niet het hoogst haalbare doel. Zie het als een prettige bijkomstigheid, dat kan de druk ervan af halen en gebeurt het misschien wel zonder dat je ermee bezig bent.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

BELANGRIJK

– Laat je leiden door gevoel NIET door wat je denkt dat er moet geburen

– Orgasmes zijn een leuke bijkomstigheid, geen einddoel

– ‘Voorspel’ is ook seks

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Linkjes

Boek: kom als jezelf- Emily Nagoski

Website: https://www.omgyes.com/ – een website over vrouwelijk genot

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + 7 =