Wensen en Grenzen

Wat zou ik mijn jongere zelf meegeven over seks?

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

– Doe de dingen waar JIJ je goed bij voelt.

Dit geldt voor wensen en voor grenzen, groot en klein. Als je nog geen seks hebt gehad, kan het allemaal heel spannend of gek aanvoelen. Communicatie is hierbij je allerbeste vriend. Een vagina houdt niet van haasten en dat merk je tijdens de seks. Het is in onze maatschappij normaal geworden om ervan uit te gaat dat de eerste keer seks pijn doet (als je een vrouwenlichaam hebt).

Dit hoeft echt niet waar te zijn! Wanneer je ontspannen en opgewonden bent, opent de vagina meer en wordt het extra vochtig (glijmiddel kan ook helpen).

BELANGRIJK!

– Grenzen hoeven niet elke dag op dezelfde plek te liggen, voel aan waar jij je prettig bij voelt in het moment.

– Wensen verschillen per dag, voel aan waar jouw lichaam behoefte aan heeft in dat moment.

– Je hebt recht op alle gekke, grote, kleine wensen/grenzen die JIJ belangrijk vindt.

Het vergt waarschijnlijk oefening om goed te kunnen communiceren over seksualiteit. Het is even zoeken naar de goede woorden om te vertellen waar je behoefte aan hebt of wat je lekker vindt. Soms weet je zelf niet goed waar je grenzen liggen en kan je het daarom niet goed aangeven. Ondanks dat je tegen dingen aan kan lopen, is het goed om in je achterhoofd te houden dat je altijd kan praten over seks.

Wees niet bang om het gesprek te openen want het zal de seks alleen maar beter maken. Als iemand je probeert te vertellen dat grenzen preuts zijn, dan mag je ze zeggen dat je op een blog hebt gelezen dat grenzen SEXY zijn. Zoals ik al zei houden vagina’s niet van haasten, maar ze houden wel van veiligheid. Zorg dat je je comfortabel voelt tijdens de seks, respecteer je eigen lichaam en dat van de ander. Wees nieuwsgierig naar wat er allemaal plezierig voelt voor jouw lichaam. Vanuit daar kun je spelen en genieten van fijne seks!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Linkjes

Consent simple as tea – https://www.youtube.com/watch?v=pZwvrxVavnQ&t=3s

instagram

– @bellatookaphoto (pleasure coach)

– @linnndademunck

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + 18 =