Bonjour! Oftewel goedendag. Deze week hebben we weer een interesante blog voor jullie, dit keer krijg je alles te weten over Frankrijk. Ben je daar ooit op vakantie geweest? Misschien weet je dan al het een en het ander.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Kleding

De hoofdstad van Frankrijk is Parijs, de wereldstad van de mode. Ken je Coco Chanel, Pierre Balmain, Christian Dior, Louis Vuitton en Yves Saint Lauren? Dit zijn allemaal bekende ontwerpers uit Frankrijk. Veel ontwerpers komen uit deze stad en laten hun eigen creaties zien doormiddel van modeshows. Deze super de luxe merken zijn te vinden in de Champs-Elysees een bekende dure winkelstraat, je kan het vergelijken met de PC-hoofstraat in Amsterdam.

Als je je moet verkleden als een Française, wat kan er niet ontbreken? Een baret, juist ja! Combineer dit met een rood lintje om je nek, rode lippenstift, gestreept t-shirt en misschien een stokbrood onder je arm haha.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Eten

Wie aan Frans eten denkt, zal bijna meteen aan kaas, wijn en stokbrood denken. Maar ze eten en drinken in Frankrijk veel meer dan alleen dat. En super verschillend, er zijn weinig keukens zo gevarieerd als de Franse keuken. Frankrijk is namelijk een groot land met verschillende gebieden waar ze allemaal hun eigen kenmerkende keuken hebben. In de keuken van het noordwesten van Frankrijk worden veel boter, room en appels gebruikt, terwijl de Provençaalse keuken (in het zuidoosten) veel olijfolie, kruiden en tomaten gebruikt.

Wat denk jij dat typisch Frans eten is? Wat dacht je van een tosti? Oftewel Croque Monsieur. Of quiche? Dat is een hartige taart, heel lekker! Vele onder ons zullen nu ‘ieuw’ denken, maar blijkbaar is het voor de Franse bevolking de normaalste zaak van de wereld om slakken (escargots) te eten.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Feestjes

Velen zullen de Franse nationale feestdag kennen: le quatorze juillet – 14 juli – midden in de zomer. Alle Fransen zijn vrij en Frankrijk herdenkt de bestorming van de Bastille. Dit was het begin van de Franse Revolutie die plaats vond in 1789. pHoe wordt het gevierd? De dag (“quatorze juillet”) wordt gevierd met veel parades, waaronder de beroemde in Parijs tussen de nieuwe (la Grande Arche) en oude Arc de Triomphe. Franse straaljagers vliegen over de stad en laten de Franse driekleur in rook achter. Het heeft deels de gezelligheid van onze Koningsdag, maar dan in combinatie met een hardcore militaire parade.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Religie

Frankrijk is tegenwoordig een land van vele religies. Sinds 1872 is het verboden om gegevens te verzamelen wat betreft geloof. Geloof wordt echt gezien als een privézaak. Wel is er een schatting gemaakt over gelovigen. Ongeveer 50%-60% van de Fransen is rooms-katholiek, 30-40% heeft geen geloof, 5-7% is islamitisch en 2-3% is protestants.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Schoonheid

Roken, rode wijn drinken én er zo fris uitzien: hoe doen die Françaises het toch? Vooral Parisiennes hebben een streepje voor als het op beauty aankomt. Ik wou echt hun beautygeheim weten dus ik ben daar opzoek naar gegaan

  • Huidverzorging is het allerbelangrijkste

Om de Franse stijl onder de knie te krijgen, begin je bij de basis. En een mooie huid begint, hoe cliché ook, bij een goede verzorging. Franse vrouwen vinden een verzorgde, natuurlijke look veel belangrijker dan een laag foundation of concealer.

  • Less is more

Ook op het gebied van beauty zijn Frenchies heel minimalistisch. Je zult ze nooit (maar dan ook nooit) betrappen op een overdreven (clown) make-up look. Ze dragen vaak weinig tot zelfs geen foundation, want ze houden het liever naturel.

  • Reinig je gezicht met water

Volgens Franse vrouwen kan iedereen haar gezicht wassen met water. Het liefst geen water uit de kraan, maar micellair water. Het verwijdert al je make-up en bevat oliën die je gezicht hydrateren.

  • Nude lips

Houd je lippen lekker nude (zorg er dan wel voor dat ze verzorgt en zacht zijn), of kies een lippenstift kleur die matcht bij je huidskleur.

Als je een avond uit gaat of een diner hebt is een rode lippenstift het enige wat je nodig hebt voor jouw night-look.

  • Laat de föhn en stijltang maar liggen

Françaises laten hun haar er graag uitzien alsof ze er bijna niks aan hebben gedaan en vaak is dat ook zo. Ze laten hun haar het liefst aan de lucht drogen, ga dus niet aan de slag met je stijl- of krultang maar laat het lekker nonchalant zitten.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

https://www.flair.be/nl/fashion-beauty/beste-tips-nieuwe-franse-beauty-iconen/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Franse_keuken

https://www.wikikids.nl/Frankrijk

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 6 =