Kledingadvies voor je sollicitatiegesprek

Super spannend zo’n sollicitatiegesprek en wat moet je van hemelsnaam aantrekken? Het is namelijk de eerste indruk die de werkgever van je krijgt dus die moet goed zijn. In deze blog vertel ik je alle do’s and dont’s.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Pas je kledingstijl aan op het bedrijf

Verdiep je eventjes in het bedrijf waar je op gesprek gaat en pas je kleding daarop aan. Ga je op gesprek bij een supermarkt? Dan hoef je niet super formeel gekleed. Een leuk bloesje en een nette spijkerbroek is dan prima. Maar ga je op gesprek bij een advocatenkantoor dan is het wel verstandig om heel netjes gekleed te gaan. Dit laat zien dat je representatief bent voor het bedrijf waar jij op gesprek komt.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Verzorgd uiterlijk

Zoals ik al eerder heb genoemd is de eerste indruk erg belangrijk. En wat ziet de werkgever als eerst? Je uiterlijk/uitstraling, ze zien je leuke persoonlijkheid niet als eerst helaas dus is selfcare erg belangrijk. Persoonlijke hygiëne is ook belangrijk. Een lekker luchtje opspuiten, haren netjes, nette nagels en je tandengepoetst. Waarschijnlijk heb je zelf een hele beauty routine om jezelf helemaal fris te maken!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Waar gaan die beentjes heen?

Het is erg onprofessioneel om met een diep decolleté, te hoge hakken of een te kort rokje op gesprek te komen. Ik had ooit een sollicitatiegesprek bij de Dekamarkt en toen had ik een kort zomerjurkje aan met een diep decolleté en een open rug. Ik kreeg na mijn gesprek feedback dat ik de volgende keer wat formeler gekleed kon komen. Het kwam nu over alsof ik de baan niet serieus nam. Dit was natuurlijk helemaal niet zo, ik ben blij dat diegene mij feedback heeft gegeven, zo doe ik het nooit meer fout.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

HOTHOTHOT

Ook al is het super warm buiten, draag geen shirtjes zonder mouwen, hemdjes of slippers. Je gaat immers niet naar het strand maar op een serieus gesprek. Een nette spijkerbroek/rok tot de knieën met een blouse is bijvoorbeeld een goede outfit.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Comfy

Dat rokje dat net te strak is of dat bloesje dat net open springt, laat ze lekker in je kast. Zoek een outfit uit waarin jij je prettig voelt en goed past, en neem comfy niet te letterlijk, je trainingspak mag ook in de kast blijven!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Make-up

Over het algemeen is een natuurlijke make-up look het beste wat je kunt doen tijdens een sollicitatiegesprek. Heb je nou een gesprek bij een make-up winkel dan kun je al je make-up skills loslaten op je gezicht, dit is dan JUIST goed.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Harige boel

Huisdieren zijn heel leuk totdat al hun haren op je kleding geplakt zit. Zorg ervoor dat je je kleding even dubbelcheckt voordat je uit huis gaat, ga er even met een kleding roller overheen. Als je gaat solliciteren bij een dierenasiel is het misschien wel goed als je de haren erop laat, ze zien dan in ieder geval wel dat je een dierenliefhebber bent haha. Nee grapje, lekker alle haren eraf halen!

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 5 =