PLEASURE PRACTICE

Leuk, al dat lezen over seks en seksualiteit. Misschien wil je nu wel eens weten HOE je het doet… Ik kan je nu alvast vertellen dat je niks hebt aan een one size fits all handleiding. Seks is voor iedereen anders en je moet het echt zelf uitzoeken.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Vaak zijn er online vooral sekstips te vinden die gaan over vrijen met een partner. Hoewel dit natuurlijk een leuk aspect is van seks, kan je ook al veel plezier beleven met jezelf.

Soloseks is ondergewaardeerd als je het mij vraagt. Het is mega fijn om op je eigen tempo uit te zoeken wat je lekker vindt. In de vorige blog heb je kunnen lezen dat de vrouwelijke anatomie nog niet zo bekend is als die van de man. Het uitwendige deel van de clitoris, een klein bobbeltje bovenaan de vulva, is een belangrijk plezier puntje van het vrouwelijk lichaam. Vergis je niet! Je kan je lichaam overal stimuleren om plezier te ervaren.

Het allerbelangrijkste in je zoektocht naar plezier is geduld. Een bekende oefening om soloseks te stimuleren, is het gebruiken van een timer.

  • Zet een timer van 5/10/20 minuten (zo lang je zelf comfortabel vindt)
  • Kies een prettige plek uit om te ontspannen
  • Probeer zonder te oordelen dingen uit met je lichaam; Strelen, dansen, vingeren. Het hoeft nergens toe te leiden dus wees vooral nieuwsgierig.
  • Als de timer gaat, kan je de oefening opnieuw uitvoeren of lekker relaxen

Zie deze oefening als een soort date met jezelf. Je kan het zo romantisch maken als je zelf wilt. Bijvoorbeeld door muziek aan te zetten of lekkere snacks eten voor/tijdens/na de oefening.

Zoals ik al zei: heb geduld! De meeste vrouwen zijn erg gefocust op het seksuele plezier van de man en vergeten dat ze zelf ook een lijf hebben. Door de tijd te nemen met jezelf (belangrijk ongeacht je gender of geslacht) kan je ook makkelijker plezierige seks hebben als er een partner bij is.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Links

Emma’s peep show https://www.youtube.com/channel/UCdslLt7SWQf3kKG4SyYI6sg

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 − 2 =