Bon tardi dushi’s, we hebben weer een nieuwe blog voor jullie. Deze week over het mooie Curaçao.
Wat is het eerste waar aan je denkt als je hoort “Curaçao”. Het prachtige water, de mooie kleurrijke huisjes. Maar wat weten we nou ÈCHT over Curaçao? Na het lezen van de blog kan ik je garanderen dat je over het blauwe water zal dromen alsof je daar bent.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Eten

De Antilliaanse keuken is bijna hetzelfde als elke andere Caribische keuken. Veel rijstgerechten met vlees, maar wat maakt de Antilliaanse keuken nou anders? De wel bekende “Saté ku batata” kennen we wel. Dikke patat met vlezige Saté die vaak met pindasaus wordt gegeten.

Zelf ben ik een grote fan van de taarten uit de Antilliaanse keuken. Natuurlijk de Bolo di cashupete, maar los daarvan zijn hun verjaardagstaarten ook super heerlijk.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Fun fact

Heb je hoofdpijn? VICKS. Heb je buikpijn? GRACIEL. Ben je verkouden? VICKS. Deze 2 middelen zijn DE oplossing als je iets mankeert.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Feesten

In Curaçao is het nationaal geloof het christendom. Heel veel nationalen feesten zijn dus ook gewoon hetzelfde als hier. Maar er is een feest waar Curaçao erg bekend om staat en dat is Fuikdag. Het wordt gevierd in de fuikbaai op Curaçao en iedereen kan dan een boot huren en genieten van de muziek die overal vandaan komt. Het feest is ook nog eens gratis, maar de boten zeker niet, daar moet je wel wat voor over hebben.

Fuik is natuurlijk niet het enige feest wat ze op Curaçao vieren. We mogen carnaval zeker niet vergeten. Dit is een van de populairste feesten dat er gevierd wordt. Tijdens Carnaval is er een prachtige parade waarbij groepen dansen in prachtige kleding.

De 5 Ingrediënten van Fuikdag 2020, ben jij al check? - Dushi Jobs

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Religie

Het land kent veel rooms-katholieken. Dit komt ook in de opvoeding voor, kinderen worden meestal gedoopt als ze jonger zijn en doen later hun heilige communie.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Schoonheid

Iets wat erg bekend is bij de Antilliaanse cultuur is dat veel mensen een gouden tand hebben. Dit is puur voor schoonheid, het is een soort van status symbool. Soms hebben mensen ook een diamantje dat komt veel voor bij de dames.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Taal

Hier in Nederland gebruiken wij jongeren veel woorden uit de Antilliaanse taal als “straattaal” bijvoorbeeld als we schrikken zeggen we “hode” maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet zo gepast is om te zeggen tegen een Antilliaan. Het is een soort van “godverdomme” en dat is zeker niet netjes om te zeggen

Wat wel gewoon normaal is om te zeggen is bijvoorbeeld “hopi dushi” dit zeg je bijvoorbeeld als je iets erg lekker vindt of erg mooi. Het is niet de bedoeling dat we de heren gaan na roepen met deze zin.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × drie =