Hoe vind ik een bijbaantje?

Een leuk bijbaantje vinden kan lastig zijn, zeker in deze tijd. Toch zijn er genoeg bedrijven die medewerkers zoeken. Met behulp van de onderstaan de tips heb je binnenkort een leuk bijbaantje.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Vacature sites

Persoonlijk vind ik de website indeed.com een top website. Je kan elke functie of woonplaats intypen en je krijgt een hele lijst met zoekopdrachten. Bij elke vacature staat een duidelijke omschrijving van je werkzaamheden, wat ze verwachten van jou, wat zij te bieden hebben en hoeveel je verdient. (bijbaan.nl, studentjobs.nl, nationalevacaturebank.nl of scholierenwerk.nl zijn allemaal websites waar je baantjes kunt zoeken.)

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Stage connecties

Vaak kan je een baan scoren bij je stagebedrijf. Zij kennen jou en jij kent hun, ze hoeven je niet meer in te werken dus dat is top! Neem weer contact op met hun en vraag of ze nog personeel nodig hebben. Vaak hoef je dan ook geen motivatiebrief etc. op te sturen. Lekker makkelijk dus.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Uitzendbureaus

In iedere plaats vind je wel een uitzendbureau. Schrijf je gratis is, en wie weet komen zij met een leuk baantje! Zo krijg je een aantal baantjes aangeboden, en vind je een baantje niet leuk, dan kun je deze nog weigeren. Hopelijk zit er een leuke vacature tussen! (Youngcapital, manpower, timing en randstad zijn verschillende uitzendbureaus waar je een kijkje kunt nemen)

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Social media: Twitter, Facebook, LinkedIn, …

Plaats een bericht op social media, vraag of jouw connecties je bericht willen delen. Daarnaast zijn er ook veel bedrijven die zelf berichten op facebook plaatsen waarin staat dat ze nog werknemers zoeken. (ik typ altijd in de zoekbalk ‘personeel gezocht’ en dan komen er allemaal zoekresultaten)

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Gebruik je netwerk

Vraag je vrienden, huisgenoten, familie of klasgenoten of zij nog een bedrijf kennen die personeel nodig heef. Er is vast iemand in je omgeving die bij een tof bedrijf heeft gewerkt. Zij kunnen jou een goede indruk geven hoe het is om daar te werken.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Langs bedrijven of online solliciteren?

Dit is een lastige vraag.. er is hier geen goed of fout. Persoonlijk zou ik online solliciteren. Als je nu langs bedrijven gaat zulle veel bedrijven je door sturen naar de website om daar online te solliciteren. Maar bij een enkeling werkt dit juist goed, ze kunnen dan meteen zien wat voor persoon jij bent en het laat zien dat je van aanpakken weet. Dus de keuze ligt bij jou.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

https://www.girlscene.nl/artikel/6809-hoe-vind-je-leuk-bijbaantje

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − zeven =