NuvaRing

Prikpil, condoom, pil of het spiraaltje.. door de bomen zie je het bos niet meer. Voor nu zal ik de NuvaRing bespreken maar blijf vooral op de hoogte want volgende keer bespreek ik de andere anticonceptiemiddelen.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Wat is de NuvaRing?

De NuvaRing is een zachte flexibele ring voor vaginaal gebruik. Deze anticonceptie geeft langzaam een kleine hoeveelheid van 2 vrouwelijke hormonen af aan het bloed. Deze ring gebruik je 3 weken achterelkaar. Dus dan hoef je 3 weken niet aan anticonceptie te denken. Die andere week is je stopweek, dus dan word je ongesteld. Na de stopweek plaats je weer een nieuwe NuvaRing in.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Hoe breng je de NuvaRing in?

Je kunt de NuvaRing zelf inbrengen. Je kan het vergelijken met het inbrengen van een tampon. Was eerst je handen goed, pak de NuvaRing met duim en wijsvinger en breng hem in je vagina. Je kan ook de bijgevoegde applicator gebruiken, dit is het handigste wanneer je een been op een stoel zet. De ring vormt zich naar je vaginale wand.

Je zal misschien denken: hoe zorgt dit ringetje ervoor dat ik niet zwanger raak? Maar maak je daar maar geen zorgen om. Wel moet regelmatig even checken of de ring nog goed zit, zeker voor en na de seks.

Nuvaring als anticonceptie - Love2BeMama

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Heeft de NuvaRing bijwerkingen?

Bij iedereen kunnen de bijwerkingen verschillend zijn, het kan ook zijn dat je helemaal geen bijwerkingen krijgt. Hieronder de meest voorkomende bijwerkingen.

  • Schimmelinfectie
  • Gewichtsnoename
  • Depressieviteit, minder zin om te vrijen
  • Hoofdpijn of migrane
  • Buikpijn, misselijkheid
  • Acne
  • Pijnlijke borsten, bekkenpijn, pijnlijke menstruatie.
  • Verliezen van de ring

Een recept voor de anticonceptiering kun je via je huisarts krijgen. Je haalt ‘m bij de apotheek.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 13 =