Body positivity

Het belangrijk dat jij je comfortabel voelt in je lichaam. Het gaat niet om lang, kort, dik of dun. maar het belangrijkste is dat jij gelukkig bent in je lichaam. Maar wat als je nou niet tevreden bent over je lichaam of hoe je eruitziet. Dan is het aan jou om daar verandering in te brengen.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Het belangrijkste is niet alleen grote billen, borsten en een platte buik. Dat is wat het internet ons laat zien, maar we hebben niet door dat het alleen het internet is. De meeste foto’s daar zijn bewerkt of zien er zo uit doormiddel van plastische chirurgie.

Body positivity begint met het accepteren van je lichaam en je daar comfortabel in voelen. Het gaat niet om hoe aderen jouw zien of wat andere mensen vinden van jouw lichaam. Het gaat om jezelf goed voelen in je lichaam.

Het kan zo zijn dat je nu niet comfortabel bent in je lichaam. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, maar je kan er zelf verandering in brengen door aan je lichaam te werken. Er zijn op YouTube verschillende video’s over de juiste voeding en eventuele oefeningen om je ideale lichaam te krijgen. Er zijn ook YouTubers die over self-love praten om je te leren hoe je moet houden van jezelf en je lichaam. Niet voor een ieder is het van zelf sprekend om ze mooi te voelen of überhaupt prettig.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

1. Wie je bent van binnen

Het gaat erom hoe je lichaam is van binnen zolang je gezond bent hoef je niks te veranderen. Hoe je eruit ziet van buiten heeft niets met de binnenkant te maken. Denk aan al je goeie eigenschappen en schrijf ze op of zeg elke dag tegen jezelf in de spiegel wat al je goeie eigenschappen zijn.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

2. Je bent mooi zoals je bent

Je bent niet te dik en je bent niet te dun. Je bent uniek gemaakt en niemand is het zelfde. Daarom ben je speciaal. Waarom zou je er “anders” uit moeten zien? Het beeld wat ze op het internet laten zien is niet het ideale beeld van “mooi” het is voor iedereen anders.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

3. Perfectie

Zet jezelf op de eerste plek. Zorg ervoor dat jij zelf het beeld van perfectie bent. Zo krijg je een beter zelfvertrouwen, bouw dit op door alleen maar positieve dingen over jezelf te zeggen. Ook al weten we dat niemand daadwerkelijk perfect is, voor een beter zelfbeeld kan het geen kwaad om jezelf als een van de beste te zien.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − vijf =