Getting fit

Hoelang geleden ben je voor het laatst naar de gym geweest? De quarantaine is al een tijdje bezig. En om eerlijk te zijn ben ik zelf ook al “out of shape.” Elke dag zijn we binnen en denken we natuurlijk “wat zal ik straks eten?” omdat we nu toch zoveel vrije tijd hebben om extra te experimenteren in de keuken.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Begin vandaag met een nieuwe start door fit je dag te beginnen. En de draad weer op te pakken. Niet omdat de sportscholen dicht zijn moeten we niet meer fit zijn, slecht excuus. Er zijn genoeg oefeningen die je thuis kan doen.

Begin bijvoorbeeld met een home-work out routine. Je plant dan voor de hele week verschillende work-outs in. En fit blijven houd niet alleen in de je 50 keer per dag moet kunnen opdrukken maar ook dat je binnen in gezond en fit bent. Dat wilt zeggen dat de zakken chips nog even in de kast blijven.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

5 tips om fit worden:

1. Stel een doel voor jezelf

Begin niet nu met trainen en verhongeren zonder een doel voor jezelf te stellen. Als je naar een doel werkt is het makkelijker om progressie te zien en focus te leggen op het lichaam waar je naar toe werkt. Zo heb je ook geen structuur en doe je maar wat.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

2. Begin langzaam en rustig

Als je traint begin je niet met het maximale, je bouwt het op. Begin bijvoorbeeld in de eerste week met alleen water drinken in plaats van fris en zoete dranken en bijvoorbeeld de week daarna rijst vervangers proberen. Dit geld ook voor de oefeningen je hoeft niet perse elke dag 2 uur te trainen. Begin met een half uurtje rustige work-outs.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

3. Ken je lichaamstype

Niet iedereen is het zelfde gebouwd of breekt even makkelijk vet af. Zoek op het internet wat voor lichaamstype je hebt en welke oefeningen daar het best voor helpen. Zo zie je sneller resultaat in plaats van alle oefeningen die je ziet na doen terwijl het misschien op jouw lichaam een heel ander effect heeft.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

4. Maak een persoonlijke schema

Als je een schema maakt kan je makkelijker je progressie bij houden. Zo kan je zien wat je in de afgelopen weken heb behaald en nog moet behalen. Dit is voor jezelf een push om door te blijven gaan en niet op te geven.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

5. Wees constant en heb geduld

Je zal niet na de 1e dag resultaat zien dus geen niet direct op. Neem op de eerste dag een foto van jezelf en maak aan het eind van elke week weer een nieuwe foto. Zo zie je de progressie die je wekelijks boekt.

(foto: Nike)

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − 8 =