Huiswerk plannen doe je zo!

Vind je het moeilijk om te plannen voor school? Dat snap ik, een planning maken is niet altijd even makkelijk. Wel is dit superhandig want wanneer je een planning hebt gemaakt geeft dit je veel rust in je hoofd en heb je al je taken op tijd af. Hieronder geven een aantal Girls Forward meiden en ik goede tips om het beste te kunnen plannen voor school.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

1. Takenlijst maken

Allereerst moet je kijken wat je nou allemaal doet in een week. Welk huiswerk heb je? Heb je verjaardagen? Moet je naar de sportclub? Moet je werken? Al die dingen schrijf je op. Hierbij schrijf je ook hoe lang zo’n taak of activiteit duurt. (Wees realistisch, je hoeft niet te streng zijn voor jezelf. Beter te lang gerekend dan te kort, want dan kom je niet uit met je planning)

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

2. Planner indelen

Nu je precies weet wat je moet doen en hoeveel tijd dit gaat kosten kan je je wekelijkse planner indelen. Onder aan de blog vind je een week planner die ik gemaakt heb, deze planner kan ik maken hoe jij het wilt, je mag zelf de kleuren samenstellen, foto’s insturen en namen. (Stuur Girls Forward een berichtje op Instagram en dan maak ik een weekplanner naar jouw wens.) Wanneer je een leuke planner hebt, motiveert dit je ook om er mee aan de slag te gaan.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

3. Wees niet te streng voor jezelf!

Zorg ervoor dat je niet te streng bent voor jezelf, je hebt ook recht op een pauze. Ook zal je zien dat je aan het begin heel fanatiek aan het plannen bent maar dat je hierdoor niet goed uitkomt qua tijd, je mag best wat tijd nemen voor je taak/activiteit, en als je wat tijd over hebt, begin je gewoon weer aan de volgende taak.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Tips van de Girls Forward meiden

Kadi: Meestal krijg ik een overzicht met de termen die je moet weten. Ik begin meestal 3/4 weken voor het examen. Als ik een toets heb begin ik meestal 2 weken van tevoren. Het ligt er aan hoeveel het is maar als het heel veel is probeer ik elke dag minimaal 2 uurtje eraan te werken. Ik maak meestal een samenvatting. In mijn planning staat dan bijv. 2 uurtjes werken aan een bepaald vak en dan pauze en soms heb ik nog zin om verder te gaan. Maar dan maak ik eigenlijk het werk voor de dag erna.

Hopelijk heb je hier iets aan, succes!

Nouelle: Nou, voor mij werkt het het beste als ik wekkers zet voor mij school werk. Het ene uur ben ik bijvoorbeeld bezig met natuurkunde, het uur daarop ben ik bezig met wiskunde en zo ga ik door.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 16 =