AND THAT’S ON PERIOD #3 What to use during your period?


Als je voor het eerst bloed in je onderbroek vindt, kan je best even schrikken. Wat nu?! Gelukkig leven we in 2020 en zijn er enorm veel manieren om ervoor te zorgen dat je niet opeens een rode vlek in je broek hebt. Natuurlijk kan dat altijd gebeuren en je moet je bedenken dat je NIET DE ENIGE persoon bent die bloedt. Het kan ons cyclus hebbende personen allemaal wel eens overkomen dat we opeens meer bloeden dan normaal, of ermee worden overvallen. Blijf vooral rustig, vertel het aan een vriendin of sla een vest om je middel.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Zoals ik al zei, zijn er gelukkig heel veel producten die ons kunnen helpen tijdens de menstruatie. In deze blog bespreek ik mogelijkheden die je uitwendig kan gebruiken en volgende week bespreek ik inwendige producten. (Ik ben zelf erg gehecht aan de relatie die ik heb met mijn vulva en ik wil dan ook goed voor haar zorgen. Daarom gebruik ik het liefst zo natuurlijk en duurzaam mogelijke producten.)

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Het maandverband/ inlegkruisje

Dit is waarschijnlijk een bekend product voor iedereen. Ze zijn er in verschillende maten, prijzen, materialen en vormen. Zeker als je voor het eerst ongesteld bent, kan het fijn zijn om een van deze twee te gebruiken. Het is laagdrempelig en makkelijk te gebruiken

Het duurzame maandverband Herbruikbaar maandverband wordt steeds populairder en vaker gemaakt. Google naar verschillende kleurtjes, prijzen en materialen om iets te vinden wat voor jou fijn
is. Het is wat meer werk om schoon te maken, maar wel vriendelijk voor de planeet.

Live fearless - Draag Libresse, voel je zeker! | Libresse

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

De period pants

De ongesteldheids onderbroek is ook steeds vaker te zien. Het werkt hetzelfde als duurzaam maandverband alleen is het een hele onderbroek. Het merk Femtis heeft bijvoorbeeld allemaal verschillende modellen die er zelfs nog leuk uitzien. Hoewel het klinkt alsof dit een hele luier is, voelt het minder ‘vol’ dan als je maandverband extra in je onderbroek stopt.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Freebleeden

Het is niet een veel gekozen tactiek, maar je kan altijd nog helemaal niks gebruiken. Sommige vrouwen vinden het heerlijk om gewoon vrij te kunnen bloeden. Aangezien we nu toch allemaal in quarantaine zitten, is het best het proberen waard. Dan kan je gelijk je innerlijke oervrouw leren kennen 😉

Hoewel herbruikbare producten misschien op het eerste gezicht duurder lijken, is het uiteindelijk goedkoper dan maandverband. Volgende week zal ik wat producten uitlichten die je in je vagina inbrengt om het bloed op te vangen. Probeer producten uit en kijk wat het best voor jouw lichaam werkt!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————


Linkjes:

https://www.yoni.care/nl/my-first-yoni/ (duurzame tampons &maandverband )

https://www.femtis.de/en/ (period pants)

https://www.minnebee.nl/ (er zijn enorm veel verschillende sites dus google vooral: duurzaam maandverband)

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + 1 =