Story time – Moving to the big city

Hi, mijn naam is Ivana, ik heb sinds Maart een kamer in Amsterdam kunnen krijgen. Toch woon ik hier nog niet, wil jij weten hoe dat komt? Lees vooral verder.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Tijdens mijn stage bij Girls Forward vroeg Soumaya: “Zoekt er nog iemand een kamer in Amsterdam” en ja dat zocht ik, maar durf ik dit? Dacht ik. Ik zei: “Ja, ik zoek eigenlijk wel een kamer” zodoende bracht Soumaya mij in contact met het meisje die een nieuwe huisgenoot zocht. Het ging allemaal heel vaag, ik wist niet waar de woning was, hoe groot de kamer was en of er nog andere huisgenoten waren. Toch besloot ik deze kans te grijpen. Uiteindelijk bleek dit een kamer te zijn van de woningbouw van Amsterdam, ik kreeg eindelijk meer informatie.

Op een dag ging ik samen met mijn zus naar het adres toe om even stiekem te spieken, want ik had ondertussen al mijn contract getekend, zonder te weten hoe de kamer eruitzag. Helaas was er niemand thuis en kon ik niet kijken.

Nu kwam het volgende obstakel, hoe ga ik thuis vertellen dat ik uit huis ga? Ik vond dit zo spannend. “Ik heb ze thuis niks vertelt van het hele proces, en dan ga ik nu ineens zeggen dat ik uit huis ga? Dat is toch raar” Dacht ik. Ik heb dit uitgesteld tot dat ik echt de sleuteloverdracht had, diezelfde dag ging ik het vertellen. Ik kocht op Amsterdam Centraal een pak koek met huisjes van Amsterdam en pakte dit in. Toen ik thuiskwam heb ik dit cadeautje gegeven en hun snapte de hint direct, “HEB JIJ EEN HUISJE IN AMSTERDAM” zeiden ze enthousiast. En wat was ik opgelucht dat zij positief reageerde, ik voelde mij namelijk best schuldig dat ik weg ging. Ik kon mij klaar maken voor de verhuizing!!!

“Nope, it’s not gonna happen” zei een virus genaamd CORNA VIRUS (Cardi B voice).

Ik zou eind maart gaan verhuizen, maar dit ging helaas niet door. Het Corona Virus kwam in Nederland waardoor we allemaal thuis moesten blijven en veel bedrijven tijdelijk moesten sluiten. In principe kon ik wel verhuizen maar ik zit liever thuis in cuarantaine dan in mijn kamer in Amsterdam waar ik niemand ken. Plus ik moest nog allemaal nieuwe meubels kopen maar Ikea was helaas ook dicht.

Ondertussen is het begin mei en wacht ik het rustig af, ik slaap af en toe een nachtje in Amsterdam en ik hoop eind van de maand verhuisd te zijn.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Tips om een kamer in Amsterdam te vinden:

1. 18 jaar? Schrijf je in op woningnet

Op woningnet doen ze regelmatig aan lotingen, ze verloten dan een woning waardoor iedereen een gelijke kans heeft. Verder is het verstandig om je sowieso in te schrijven bij de woningbouw in Amsterdam maar ook in je eigen woonplaats als dit geen Amsterdam is, dit kan altijd van pas komen wanneer je laten plotseling uit huis wilt of moet.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

2. Wordt lid van Facebook groepen

Op Facebook zijn een heleboel facebook groepen waar regelmatig nieuwe kamers op vrij komen. Als je dit elke dag in de gaten houdt, heb je binnen no time een aantal bezichtigingen.

(Voorbeelden van groepen: Kamers gezocht/aangeboden Amsterdam, Apartments/rooms in Amsterdam, Gezamenlijk huren Amsterdam, Kamer te huur Amsterdam.)

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

3. Plaats een oproep op je eigen Facebook

Op facebook heb je veel bereik, dus plaats een oproep op facebook waarin je wat vertelt over jezelf en waar je naar op zoek bent. Je zet er een leuke foto van jezelf bij en vraagt of iedereen de post wilt delen. 

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − vijf =