Thinks outside the box

Tegenwoordig komen we in veel situaties terecht waarin ons word gezegt om “outside the box” te denken. Niet voor een ieder is dat even makkelijk. Vooral als je iemand bent die niet gewend is om nieuwe dingen uit te proberen, maar waarom is het nou zo belangrijk om toch outside the box te
denken?

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Het is belangrijk om jezelf uit te dagen, zodat je weet wat je allemaal wel of niet kan. Je kan soms in bepaalde situaties terecht komen, waarvan je nooit had gedacht dat zoiets je kan overkomen. Maar als je jezelf uitdaagt ben je bijna altijd voorbereid op het onverwachte. Het geeft ook een gevoel van voltooiing. En zo ontdek je ook nieuwe skills.

Wanneer een probleem echter te ingewikkeld is voel ik de neiging om het bijltje erbij neer te gooien en iets anders te gaan doen. Teveel uitdaging verlamt. De juiste dosering helpt je je leven steeds beter te maken.

Uitdaging brengt ook persoonlijke groei. Steeds wanneer je een uitdaging overwint ervaar je persoonlijke groei. Dit ervaar je op verschillende manieren:

  1. Je zelfvertrouwen neemt toe, omdat je aan jezelf bewijst dat je deze uitdaging kunt overwinnen.
  2. Je kwaliteiten groeien doordat je op het randje van je vermogen hebt gewerkt. Hierdoor heb je je vaardigheden getraind, waardoor je in de toekomst deze dingen als makkelijker zal ervaren.
  3. Je comfort-zone breidt uit. Dingen die je voorheen als ‘te ingewikkeld’ of ‘te spannend’ zag, vind je nu veel makkelijker. Hierdoor voel je je vrijer om te doen wat je wilt doen.

Uitdaging helpt je ook beter ontspannen
Het klinkt misschien raar, maar uitdagingen aangaan helpt je om beter te ontspannen en meer te genieten van je leven. Denk er maar eens over na. Een leven zonder uitdaging, een leven dat comfortabel en voorspelbaar is, dat maakt je onzeker of kan je zelf onrustig maken. Als je elke dag in de vakantie het zelfde doet dan verveel je je rot. Dit ken je wel, wanneer je op vakantie bent. Na een paar weken cocktails drinken op een tropisch strand gaat de lol er wel een beetje vanaf. Het is fijn om te ontspannen. Maar uiteindelijk komt er een moment dat jezelf uitdagen meer rust oplevert dan nog meer rusten.


https://www.grammarly.com/blog/think-outside-the-box/
https://sochicken.nl/jezelf-blijven-uitdagen

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + vier =