Sparen

Etentjes, shoppen, nagels doen, naar de kapper en feesten. Het kost allemaal super veel geld waardoor je niet spaart en misschien niet eens het einde van de maand haalt. Ik herken dit! Je bent nog jong en je hebt helemaal geen spaargeld nodig, nou ik kan je vertellen, dit heb je zeker wel nodig!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Waarom zou je moeten sparen?

Wanneer je laptop het ineens begeeft of je sloopt per ongeluk iets van een vriendin, dan zou het handig zijn dat je wat spaargeld hebt zodat je niet in de problemen komt. Zo hoef je nooit te stressen over je geldzaken want je kan het gewoon in een keer betalen.

Ook zou het kunnen dat je ineens uit huis gaat, hier komen veel kosten bij kijken. Als je bijvoorbeeld een kamer gaat huren betaal je vaak borg en de eerste huur, daarnaast heb je allemaal nieuwe spulletjes nodig. Hier heb je al minimaal 800 euro voor nodig.

Of je wilt spontaan naar een concert maar het ticket is erg duur, hiervoor kun je allemaal je spaargeld gebruiken! Het geeft je zo’n rustig gevoel in je hoofd omdat je alles kan betalen wat je nodig hebt.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

> Spaartips

Overzicht maken

Allereerst is het superhandig dat je een overzichtje maakt met je uitgaven en inkomen, zo zie je precies hoeveel je kan sparen en waar je misschien op kan besparen.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Open een rekening op een andere bank

Wanneer je een spaarrekening opent op je eigen rekening krijg je vaak de neiging om ff snel geld over te maken naar je eigen rekening en in een mum van tijd is je spaarrekening leeggeplunderd. Daarom kan je het beste een rekening openen op een andere rekening, je kan dan je pasje aan je ouders geven en niet de app downloaden. Zo kan je op geen enkele manier geld pakken.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Maak direct geld over nadat je je loon hebt gekregen

Wanneer je je loon gestort krijgt is het handig om direct een bedrag naar je spaarrekening over te maken. Aan het eind van de maand ga je namelijk geen geld overhouden om te kunnen sparen. Je zou ongeveer 25 procent van je loon kunnen sparen, zo hou je nog genoeg geld over voor leuke dingen.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Verzin een leuke spaarvorm

Er zijn allerlei leuke spaarvormen, je bent eigenlijk een soort spelletje aan het spelen met je geld. Het sparen is dan een uitdaging. Je hebt bijvoorbeeld het 52 weken sparen waar je in week 1, 1,00 euro spaar en in week 2, 2,00 euro en zo ga je maar door. Aan het einde van het jaar heb je dan ruim 1300 gespaard.

52 Weken Spaar Methode

Ik hoop dat dit jullie helpt om te beginnen met sparen. Nogmaals, het lijkt waarschijnlijk niet nodig te sparen maar je gaat zo blij zijn wanneer jij een dikke spaarrekening hebt en geen stress.

Als je meer tips wilt of ervaringen kun je ons altijd een berichtje sturen.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 4 =