VAGINALE FEITJES

Iedereen is momenteel bezig met hygiëne. Altijd je handen wassen, niet je gezicht aanraken en natuurlijk het niezen in je elle boog. Alleen moeten we niet vergeten om te denken aan onze intieme hygiëne voor ons dames. Heel vaak weten mensen niet goed hoe ze voor zichzelf moeten zorgen of zijn ze nog jong en er niet genoeg over ingelicht.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Dingen die je moet weten over je vagina:

1. Niet elke vrouw wordt geboren met een maagdenvlies. Dat dunne membraan dat de ingang van de vagina gedeeltelijk bedekt, is volgens het American College niet gegarandeerd . En zelfs als je ermee bent geboren, kan sporten als kind, het gebruik van tampons of willekeurige medische procedures het “breken”. Dus geen maagdenvlies hebben betekent niet echt dat je nog nooit seks hebt gehad.

2. Schaamlippen zijn er in alle soorten en maten. De grote schaamlippen, of het lipachtige weefsel rond de opening van uw vagina, kunnen slechts 0,6 cm of maximaal twee centimeter breed zijn. Dus ja, elk meisje is een unieke en speciale eenhoorn.

3. Het is zelfreinigend. Afvoer verwijdert cellen uit de vaginale wand, overtollig water en bacteriën. Als u onder de douche staat, hoeft u alleen maar met water te wassen.

4. De geur kan gedurende de maand veranderen. Het heeft de neiging zuur te zijn voor je menstruatie en daarna scherp. Je geur is misschien meer merkbaar na de training, vanwege de zweetklieren en tijdens seks, dankzij de natuurlijke smering die je produceert. ‘Een lichte geur in je vagina is normaal’ zeggen doctoren. ‘Maar als de geur sterk, onaangenaam wordt of gepaard gaat met een ongebruikelijke afscheiding, is het tijd om naar de dokter te gaan.

5. Afvoer verandert tijdens je cyclus. Hoewel je vagina tot twee theelepels dunne, heldere afscheiding per dag produceert tijdens de eisprong, is het vlak voor je flow romiger en dikker. Als het ooit jeukt, brandt, stinkt of op kwark lijkt, ga dan naar je gynaecoloog.

6. Uw vagina kan zelfs in omvang verdubbelen. De vagina ’s van vrouwen kunnen in grootte en vorm variëren wanneer ze opgewonden raken. Maar dankzij een fenomeen dat tenting wordt genoemd, is het heel goed mogelijk dat je vagina dubbel zo groot wordt. Dit betekent dat het bovenste twee-derde deel van je vagina uitzet, waardoor het sperma gemakkelijker in de baarmoederhals kan komen.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Do’s and dont’s and het gaat om de vaginale hygiene:

Do’s: Was je vagina regelmatig met warm water en milde zeep.

Don’t: Te veel zeep rond de vagina omdat dit irriterend kan zijn.

Do: Gebruik een milde pH-gebalanceerde intieme was om je intieme gebied schoon te maken.

Don’t: gebruik douchegel of geparfumeerde zeep.

Do: Draag katoenen lingerie en losse kleding tijdens je menstruatie.

Don’t: draag synthetische materialen zoals nylon.

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − 4 =